Ingrediente
•2 linguri unt sau margarina Rama, topit(a), •100 ml apa minerala, •300 ml lapte, •2 batoane de scortisoara, •2 lingurite esenta de portocale, •50 ml rom, •3 oua, •130 gr faina, •Un praf de sare, •ulei pentru prajit
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min
4 voturi
Mod de preparare
2. Se amesteca faina cu sarea.Se adauga ouale, romul, esenta de portocale si untul/margarina topit(a) si se amesteca bine.Apoi, se adauga treptat laptele si apa minerala, amestecand continuu pana se va obtine un aluat subtire si omogen(daca are cocoloase, atunci da-l prin strecuratoare).Se lasa aluatul sa stea 30 minute la rece.
3. Se incinge o tigaie la foc potrivit, apoi se adauga 1 lingurita ulei(se va adauga cate 1 lingurita de ulei inainte de a praji fiecare clatita).Se toarna un polonic mic de aluat pentru fiecare clatita.Se prajesc clatitele 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii.
4. Se servesc umplute cu dulceata, compot, ciocolata topita, fructe caramelizate sau goale, garnisite cu zahar pudra, coniac, miere, sirop de artar sau fructe proaspete.
:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/
maria mihalache , 06 decembrie 2009
Delicioase................
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009
O minunatie!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009
Am salvat reteta.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009
Delicioaseeeeeee
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009
Foarte foarte frumoase!
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 august 2009
Foarte bine arata,felicitari.