Clatite cu branza

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Clatite cu branza

Ingrediente

  • 3 oua
  • 2 galbenusuri
  • 500 g faina
  • 200 g branza
  • 2-3 linguri smantana
  • 20 ml ulei
  • un varf de cutit de sare

Mod de preparare

Pentru umplutura putem folosi branza sarata (telemea), feta, branza de vaci proaspata, etc.

Preparati un aluat ca o smantana mai subtire din ouale intregi, faina, sare, 2-3 linguri ulei si apa intr-un blender sau amestecati ingredientele intr-un castron cu un tel sub forma de para sau cu mixerul.

Puneti la incins tigaia antiaderenta unsa cu o lingurita de ulei (puteti folosi o pensula de patiserie). Cand fac clatite folosesc 2-3 tigai deodata, pentru a nu avea timpi morti. Dupa ce s-a incins tigaia puneti cam 1/2 de polonic de compozitie, miscand tigaia in asa fel incat sa se intinda bine clatita pe toata suprafata. Dupa aproximativ 2 minute intoarceti pe rand clatitele pe cealalta parte. Procedati la fel si cu celelalte tigai, pana se termina compozitia.

Preparati umplutura din branza data pe razatoare sau zdrobita cu furculita, dupa caz, smantana si galbenusurile de ou (cine vrea poate sa puna zahar). Puneti pe fiecare clatita cate o lingura de umplutura si intindeti-o cam pe trei sferturi din suprafata.

Rulati clatita din partea cu umplutura spre cealalta parte. Procedati la fel pana se termina clatitele si compozitia de branza si asezati-le pe un platou. Daca puneti zahar, mai puteti adauga stafide, miez de nuca, bucatele de rahat, jeleu, coaja de lamaie sau zahar vanilat, dupa gust.

Sunt mai bune calde, dar se pot consuma si reci, sunt la fel de gustoase. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise