Preparati aluatul de clatite astfel: puneti faina intr-un castron, ouale, putina sare, 3 linguri de ulei, si incepeti sa incorporati apa, amestecand cu un tel in forma de para. (se poate prepara si in blender sau cu mixerul) Incorporati apa, aproximativ 200 ml, pana cand aluatul devine ca o smantana mai subtire. Incepeti sa coaceti clatitele. Eu am folosit doua tigai antiaderente, pentru ca nerge mult mai repede. (Timpul este pretios) Se unge tigaia cu putin ulei, cand este fierbinte puneti compozitie cu un polonic, invartind tigaia pana se imbraca uniform in aluat.
Pana ce prima clatita se coace pe o parte, procedati la fel cu a doua tigaie. Intoarceti clatitele pe rand pana terminati sa le coaceti pe toate, cate 2-3 minute pe fiecare parte.
Radeti branza intr-un catron (sau zdrobiti-o cu furculita), amestecati cu smantana, eventual un galbenus de ou. Cu aceasta crema de branza umpleti clatitele. Asezati-le pe un platou si decorati cu felii subtiri de portocala si branza topita.
Puteti sa le preparati, dupa preferinta, sarate sau dulci. Pentru cele dulci folositi feta sau branza de vaci, putin zahar, zahar vanilat si stafide. Puteti pune in umplutura si cateva picaturi de esenta de rom.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii