Pentru clatite:
Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina cernuta si treptat, treptat laptele si apa minerala. Se amesteca bine, bine pana se desfac toate cocoloasele de faina. Se lasa compozitia sa se odihneasca 20-30 de minute, apoi se pune praful de copt, zaharul vanilat si uleiul.
Se coc pe rand clatitele in tigaia bine incinsa.
Pentru umplutura:
Se amesteca branza dulce bine scursa cu zaharul, oul si zaharul vanilat. Se freaca bine cu furculita pana ce compozitia pana devine cremoasa.
Se adauga stafide si coaja rasa de lamaie...eu nu pun din cauza copiilor, lor nu le place.
Se pune 2-3 linguri de umplutura pe fiecare catita si se ruleaza.
Se ia o tava rotunda de 26cm si se unge cu unt sau se tapeaza cu hartie de copt. Se aseaza roata, roata clatitele in tava in forma de spirala.
Se pregateste sosul:
Se bat cu furculita ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga smantana. Se toarna sosul peste clatite si se introduce tava la cuptor la 190 grade C, timp de 30 de minunte.
Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii