Curatati si taiati marunt ceapa, puneti-o la calit in 3 linguri de ulei, adaugati dupa cetva minute carnea tocata si cabanosul feliat. Caliti totul 10-12 minute, adaugati ketchup, verdeata tocata, condimente, 50 ml apa si fierbeti la foc mic 15-20 minute pana scade complet zeama. Lasati compozitia sa se racoreasca.
Intre timp preparati aluatul de clatite: puneti faina intr-un castron, ouale, putina sare, 3 linguri de ulei, si incepeti sa incorporati apa, amestecand cu un tel in forma de para. (se poate prepara si in blender sau cu mixerul) Incorporati apa, aproximativ 200 ml, pana cand aluatul devine ca o smantana mai subtire. Incepeti sa coaceti clatitele. Eu am folosit doua tigai antiaderente, pentru ca nerge mult mai repede. (Timpul este pretios :) ) Se unge tigaia cu putin ulei, cand este fierbinte puneti compozitie cu un polonic, invartind tigaia pana se imbraca uniform in aluat.
Pana ce prima clatita se coace pe o parte, procedati la fel cu a doua tigaie. Intoarceti clatitele pe rand pana terminati sa le coaceti pe toate, cate 2-3 minute pe fiecare parte.
Mixati in blender umplutura, dregeti gustul de sare si piper, apoi umpleti clatitele si asezati-le pe un platou.
Decorati cu verdeata si feliute de peperoni. Se servesc calde, dar sunt bune si reci. Pofta buna.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii