Ingrediente
300 g carne tocata, 1 cabanos, 100 ml ulei, 2-3 oua, 400 g faina, 2 linguri ketchup, 1 ceapa, 1 legatura verdeata (marar + patrunjel), 2-3 peperoni, boia, cimbru, sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
18 voturi
Mod de preparare
Intre timp preparati aluatul de clatite: puneti faina intr-un castron, ouale, putina sare, 3 linguri de ulei, si incepeti sa incorporati apa, amestecand cu un tel in forma de para. (se poate prepara si in blender sau cu mixerul) Incorporati apa, aproximativ 200 ml, pana cand aluatul devine ca o smantana mai subtire. Incepeti sa coaceti clatitele. Eu am folosit doua tigai antiaderente, pentru ca nerge mult mai repede. (Timpul este pretios :) ) Se unge tigaia cu putin ulei, cand este fierbinte puneti compozitie cu un polonic, invartind tigaia pana se imbraca uniform in aluat.
Pana ce prima clatita se coace pe o parte, procedati la fel cu a doua tigaie. Intoarceti clatitele pe rand pana terminati sa le coaceti pe toate, cate 2-3 minute pe fiecare parte.
Mixati in blender umplutura, dregeti gustul de sare si piper, apoi umpleti clatitele si asezati-le pe un platou.
Decorati cu verdeata si feliute de peperoni. Se servesc calde, dar sunt bune si reci. Pofta buna.
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2010
Foarte aromate!*****
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2010
Foarte bune!