Clatite cu crema de branza si somon

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Clatite cu crema de branza si somon

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 2 oua de gaina
  • - 200 gr iaurt de casa
  • - 1 praf sare roz de Himalaya
  • - 200 ml lapte dulce, de vaca
  • - 1 vrf. cutit bicarbonat sodiu
  • - 3 linguri cu ulei de masline extravirgin
  • - 2 cani faina de grau
  • pentru umplutura:
  • - 200 gr branza de vaci
  • - 200 gr smantana grasa
  • - 1 praf sare de Himalaya
  • - 1 praf nucsoara
  • - 1 ardei gras rosu
  • - cateva fasii somon afumat

Mod de preparare

Conectam aparatul Panini Maker Breville la o sursa de curent.

Intr-un castron, amestecam usor ouale cu sare. Adaugam iaurtul, laptele si bicarbonatul de sodiu. Amestecam un pic, apoi adaugam uleiul si amestecam iar.

Faina o adaugam in doua transe, amestecand bine cu telul. Compozitia trebuie sa fie un pic vartoasa, densa. In functie de tipul fainii, este posibil sa va intre mai multa sau mai putina. Dam compozitia la frigider si pregatim crema de branza.

Intr-un castron, punem branza si o lingura de smantana, apoi sarea. Cu ajutorul unui blender mixam branza pana devine fina. Adaugam nucsoara si restul de smantana si amestecam. Potrivim gustul de sare.

Spalam si curatam ardeiul gras si il taiem cubulete. Jumatate din cubulete le adaugam peste crema de branza., amestecam un pic si o punem la rece.

Scoatem compozitia de clatite din frigider, si ridicam capacul aparatului Panini Maker Breville. Cu ajutorul unui polonic, turnam in cantitate mica, vreo 3-4 discuri de aluat, apoi inchidem capacul si asteptam aproximativ 20 de sec sa se coaca.

In functie de cat de rumenite le dorim, lasam aparatul sa isi faca treaba. Dupa ce s-au copt, le scoatem pe o farfurie sau un gratar si le lasam sa se raceasca de tot. Procedam la fel cu toata compozitia.

Dupa ce s-au racit, le asezam pe un platou, spritam un pic de crema de branza, asezam o fasie de peste si decoram cu mici cuburi de ardei rosu. Se dau la rece pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise