autor:

iuliana tarnoveanu

» » Aluaturi si Foietaje

Clatite cu dulceata de visine

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 iunie 2008

Ingrediente
2oua, 1/2l sifon, esenta de rom, sare, icescuta ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se pregateste un aluat mai subtire (ca o smintina groasa)din oua,sifon,faina care se bat fie cu telul sau se mixeaza,un praf de sare ,citiva stropi esenta de rom.
Se incige o tigaie care in prealabil a fost unsa cu ulei,se toarna cu polonicul din compozitia de mai sus.
Se coace pe o parte ,apoi pe cealalta (eu le intorc prin aruncare pe vericala).
Se umplu cu dulceata de visine.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Panettone

Panettone

Panettone este un soi de cozonac italienesc care se prepara cu ocazia sarbatorilor crestine, originea

0 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

112 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Delicioasa reteta si arata foarte imbietor clatitele tale.Si eu pregatesc aproape la fel clatitele. 100 g faina,100ml apa minerala,un praf de sare, un pliculet zahar vanilat,putina scortisoara. Daca nu este post puteti adauga un ou si lapte. Intr-un castron puneti faina,adaugati apa treptat,treptat pentru a evita formarea cocoloaselor,praful de sare,zaharul vanilat,scortisoara si se amesteca bine pana se obtine o compozitie care seamana cu o smantana mai subtire.Se coc intr-o tigaie care sa nu lipeasca.Tigaia se unge cu ulei dupa fiecare clatita. Pentru umplutura puteti folosi : gem,dulceata,marmelada,crema de ciocolata,cu branza dulce cu stafide,inghetata,frisca,topping cu diferite arome

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iuliana Tarnoveanu , 07 martie 2015

    Super!

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    dintre toate dulceturile si mie imi place dulceata de visine!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    Iuliana, mi-ai facut o pofta ,mmm cu dulceata de visine sau de afine,sunt traznet.Felicitari,pentru reteta.Ai votul meu.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Delicioase

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2009

      CE POFTA MI S-A FACUT DE CLATITE DAR ... NUMAI CU VISINE.

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2009

      Ai dreptate Sidy,le poti umple cu fel de fel de dulceturi,creme ca si desert precum si ca aperitiv umplutura fiind cu brinza ,carne,legume (dupa gust si imaginatie creativa).

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

      Minunate clatitele !!! Se pot umple cu orice fel de dulceata !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 2oua
  • 1/2l sifon
  • esenta de rom
  • sare
  • icescuta ulei

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu
ciorba de dovlecei

ciorba de dovlecei

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul

4 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin,orez si cimbru.Frunzele de dragavei

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
sarmalute in foi de varza

sarmalute in foi de varza

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

lumi (Chef de cuisine)

dintre toate dulceturile si mie imi place dulceata de visine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta sarata cu foietaj