Clatite cu dulceata pentru un mic dejun delicios

Intr-un bol, amestecam ingredientele uscate.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Clatite cu dulceata pentru un mic dejun delicios

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 300-350 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • dulceata de visine

Mod de preparare

Intr-un bol, amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat si praful de sare). Cernem compozitia uscata o singura data. Separat trebuie sa mixam cele 2 oua cu laptele si esenta de vanilie. Omogenizam bine. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam bine. Daca aluatul este prea gros, atunci mai adaugati lapte. (aluatul trebuie sa ramana mai gros decat la clatitele traditionale). Ungem tigaia de clatite cu un servetel sau un buretel imbibat in ulei. Asa trebuie sa procedam dupa fiecare clatita. Cu un polonic turnam usor compozitia in centrul tigaii. Lasam clatita aproximativ 1 minut la foc mediu, iar apoi o intoarcem pe partea cealalta. Le rulam, apoi turnam dulceata de visine si toppingul de ciocolata. Eu le-am prezentat imbracate in ciocolata topita. Am topit ciocolata la bain-marie, am pus-o intr-un pos si am inceput sa ma joc cu ciocolata pe bucatele de hartie de copt. Le-am lasat la frigider sa se raceasca aproximativ 3 minute, iar apoi le-am rulat pe clatite si le-am pus din nou in frigider. Dupa 5-6 minute le-am scos si am desfacut hartia de copt).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise