Intr-un bol, amestecam ingredientele uscate.
Intr-un bol, amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat si praful de sare). Cernem compozitia uscata o singura data. Separat trebuie sa mixam cele 2 oua cu laptele si esenta de vanilie. Omogenizam bine. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam bine. Daca aluatul este prea gros, atunci mai adaugati lapte. (aluatul trebuie sa ramana mai gros decat la clatitele traditionale). Ungem tigaia de clatite cu un servetel sau un buretel imbibat in ulei. Asa trebuie sa procedam dupa fiecare clatita. Cu un polonic turnam usor compozitia in centrul tigaii. Lasam clatita aproximativ 1 minut la foc mediu, iar apoi o intoarcem pe partea cealalta. Le rulam, apoi turnam dulceata de visine si toppingul de ciocolata. Eu le-am prezentat imbracate in ciocolata topita. Am topit ciocolata la bain-marie, am pus-o intr-un pos si am inceput sa ma joc cu ciocolata pe bucatele de hartie de copt. Le-am lasat la frigider sa se raceasca aproximativ 3 minute, iar apoi le-am rulat pe clatite si le-am pus din nou in frigider. Dupa 5-6 minute le-am scos si am desfacut hartia de copt).
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii