Clatite cu ficatei si piept de pui

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Clatite cu ficatei si piept de pui

Ingrediente

  • Pentru clatite :
  • 3 oua
  • 250 g faina (aproximativ)
  • 300 ml apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper
  • 1/2 legatura marar
  • Pentru umplutura:
  • 500 g ficatei de pui
  • 200 g piept de pui
  • o ceapa mare
  • un ou
  • 2 linguri de smantana
  • sare si piper
  • marar
  • un pahar cu vin alb
  • 50 ml ulei pentru calit umplutura

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se prajesc clatitele care trebuie sa fie un pic mai groase. Mie mi-au iesit 7 clatite, acum depinde si de marimea tigaii folosite.

Ceapa tocata marunt o calim in ulei, apoi adaugam ficateii si pieptul de pui, care au fost spalati si tocati in bucati mici. Îi lasam sa se rumeneasca putin si adaugam vinul, sare si piper si ii lasam sa fiarba in jur de 15-20 minute, pana scade lichidul. Inainte sa-i luam de pe foc adugam mararul tocat si smantana. Cand se raceste compozitia, adaugam oul si omogenizam.

Umplem clatitele cu aceasta compozitie si le asezam intr-o tava unsa cu ulei sau unt. Înainte sa bagam tava în cuptorul preincalzit, ungem clatitele pe deasupra cu ou. Cand s-au rumenit frumos, sunt gata.

Peste clatite se poate rade cascaval inainte de a fi puse la cuptor.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor