autor:

Marian Porceanu si Gica

» » Aperitive

Clatite cu ficatei si piept de pui

Autor: Marian Porceanu si Gica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marian Porceanu si Gica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2015

Ingrediente
Pentru clatite :, 3 oua, 250 g faina (aproximativ), 300 ml apa minerala, 2 linguri ulei, sare si piper, 1/2 legatura marar, Pentru umplutura:, 500 g ficatei de pui, 200 g piept de pui, o ceapa mare, un ou, 2 linguri de smantana, sare si piper, marar, un pahar cu vin alb, 50 ml ulei pentru calit umplutura

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se prajesc clatitele care trebuie sa fie un pic mai groase. Mie mi-au iesit 7 clatite, acum depinde si de marimea tigaii folosite.

Ceapa tocata marunt o calim in ulei, apoi adaugam ficateii si pieptul de pui, care au fost spalati si tocati in bucati mici. Îi lasam sa se rumeneasca putin si adaugam vinul, sare si piper si ii lasam sa fiarba in jur de 15-20 minute, pana scade lichidul. Inainte sa-i luam de pe foc adugam mararul tocat si smantana. Cand se raceste compozitia, adaugam oul si omogenizam.

Umplem clatitele cu aceasta compozitie si le asezam intr-o tava unsa cu ulei sau unt. Înainte sa bagam tava în cuptorul preincalzit, ungem clatitele pe deasupra cu ou. Cand s-au rumenit frumos, sunt gata.

Peste clatite se poate rade cascaval inainte de a fi puse la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ficatei si piept de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Ficatei in prosciutto cu ciuperci

Ficatei in prosciutto cu ciuperci

Ficatei se frig pana sunt aproape gata. Apoi se marineaza in sosul format din usturoi, ulei de masline

4 voturi    4 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Quiche cu pangasius

Quiche cu pangasius

Batem oul cu apa si zeama de lamaie. Faina o amestecam cu praful de copt, untul la temperatura camerei

17 voturi    15 comentarii
40 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • Pentru clatite :
  • 3 oua
  • 250 g faina (aproximativ)
  • 300 ml apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper
  • 1/2 legatura marar
  • Pentru umplutura:
  • 500 g ficatei de pui
  • 200 g piept de pui
  • o ceapa mare
  • un ou
  • 2 linguri de smantana
  • sare si piper
  • marar
  • un pahar cu vin alb
  • 50 ml ulei pentru calit umplutura

Raporteaza reteta

Retete
de Marian Porceanu si Gica
Pasca cu aluat

Pasca cu aluat

Într-un bol se pune făina, se face un gol in mijloc şi se adaugă galbenusurile, maiaua pregătită

5 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Tort diplomat de Paste

Tort diplomat de Paste

Crema: Ouale se freaca cu zaharul pe foc mic , pana devin ca o smantana groasa.Se aromeaza cu coaja

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Toba de pui si porc

Toba de pui si porc

Ciolanul de porc l-am spalat si l-am pus la fiert in oala sub presiune, cu sare, foi de dafin si

14 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada de piept de pui