autor:

lizz

» » Aluaturi si Foietaje

Clatite cu gem

Autor: lizz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lizz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Ingrediente
1 ou, 300ml de lapte sau sifon (sau jumatate lapte, jumatate sifon se poate si cu apa), un praf de sare, 2 linguri de ulei, 150 gr faina (sau dupa ochi), esenta rom sau vanilie, coaja rasa de lamaie sau portocala

Dificultate: Medie Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un castron inalt am pus: galbenusul, uleiul, sarea, esenta, coaja rasa si 100 ml din lichid.
Am batut bine totul cu mixerul.
In continuare, am turnat restul de lichid cate putin si am adaugat faina. Aluatul obtinut trebuie sa fie nici prea gros dar nici prea subtire... Si sa curga.
Separat, se bate albusul spuma si se toarna peste compozitia de mai sus. Se amesteca usor de cateva ori.
Intr-o tigaie fierbinte, se toarna 2-3 picaturi de ulei si se adauga din compozitie cat pentru o foaie subtire de clatita.

Cand foile sunt gata, se intinde gemul de orice fel sau creme de ciocolata la alegere. Eu am pus si cateva stafide. Am rasucit in sul... Peste clatite am turnat putina peltea de visine... Si gata...
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Clatite cu gem si topping

Clatite cu gem si topping

Ouale se bat cu zaharul,laptele, uleiul, zaharul vanilat se amesteca bine apoi se adauga apa minerala.Se

4 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Clatite cu gem de visine

Clatite cu gem de visine

Idem ca la \"Clatite cu gem de caise \'\' Se umplu cu gem de visine.

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 ou
  • 300ml de lapte sau sifon (sau jumatate lapte
  • jumatate sifon se poate si cu apa)
  • un praf de sare
  • 2 linguri de ulei
  • 150 gr faina (sau dupa ochi)
  • esenta rom sau vanilie
  • coaja rasa de lamaie sau portocala

Raporteaza reteta

Retete
de lizz
Musaca de cartofi cu ciuperci

Musaca de cartofi cu ciuperci

Ceapa taiata fin se pune in 3 linguri de ulei incins si se caleste pana devine aurie la culoare. Se

37 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Prajitura de casa cu branza

Prajitura de casa cu branza

Se bate separat galbenusul de albus, apoi se amesteca impreuna. Se adauga zaharul si se bate pana

15 voturi    2 comentarii
25 min
Prajituri
Ravioli cu branza

Ravioli cu branza

Pastele ravioli se fierb in apa clocotita cu sare pentru 15 minute, apoi se scurg si se lasa intr-un

18 voturi    2 comentarii
15 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine cu rosii uscate si cimbru