autor:

flori de piatra

» » Dulciuri diverse

Clatite cu gem la Doubletta

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Ingrediente
3 oua, , 2 - 3 linguri zahar, , 1 pliculet zahar vanilat,, 2 - 3 linguri ulei, , 1 varf cutit de sare, , 1 litru apa minerala, , faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat ca o smantana subtire, , gem pentru umplut.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilat, sarea. Se adauga apa minerala si apoi faina amestecand cu un tel pentru a nu se face cocoloase. Se pune si uleiul si se lasa cca. 30 minute. Se incinge Doubletta (fara ulei) si se pune cu polonicul din compozitie. Cand incepe sa se desprinda de marginile tigaii, clatita se intoarce pe partea cealalta.

La final, se umplu cu gem sau dulceata, dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem la Doubletta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii

  • sfrloaga , 04 iulie 2017

    Super buune

  • Marcela Fedorovici , 14 mai 2015

    Alecsandra nu sant rumenite pentru ca au putin zahar cu zaharina tot asa ies .Cu zahar mai mult se rumenesc ca se caramelizeaza zaharul de la tigaia incinsa.

  • Mezei Mihai , 09 aprilie 2015

    Daca se pune 2 plicuri de zahar vanilat nu se simte mare diferenta fata de cele cu lapte

    • Lacramioara Sumanariu , 02 aprilie 2015

      fff bune

    • Muresan Anca Nicoleta , 11 martie 2015

      eu pun iaurt, ies delicioase!!!!!!!!!!!!

    • Cecilia Puscasu , 18 februarie 2015

      eu pun de obicei jum lapte,jum apa minerala

    • Camelia Mihaela Neculae , 07 februarie 2015

      Fara lapte...chiar nu au gust ! Apa minerala poate sa lipseasca, dar laptele da gust. Eventual adaugate 2-3 linguri de bere

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2015

      Doar zici, pentru ca evident nu sunt crude...

    • Alexandra Iordachi , 09 ianuarie 2015

      asa albe zici ca-s crude...

    • Stancov Lucia , 30 octombrie 2014

      chiar acum am facut si le-am umplut cu chocremo si banane...hmmm sunt grozave !!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      Un deliciu...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Clatite! O bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 2 - 3 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 2 - 3 linguri ulei
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 litru apa minerala
  • faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat ca o smantana subtire
  • gem pentru umplut.

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

17 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

sfrloaga

Super buune

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Capsuni in ciocolata