Faina cernuta se amesteca cu apa, zaharul vanilat, coaja de lamaie, putina sare, avem grija sa nu se faca cocoloase. Adaugam ouale batute si omogenizam totul bine cu mixerul. Daca vi se pare aluatul prea gros puteti subtia cu putina apa, dupa care se amesteca din nou. Lasam aluatul la rece 30 minute, apoi coacem clatitele pe plita, in tigaie unsa cu putin ulei. Eu am folosit 2 tigai cu diametrul de 24 cm pt a scurta timpul de coacere. Dupa coacere ungem fiecare clatita pe jumatate cu gem si o impaturam.
Preparam sosul de ciocolata: intro canita topim zaharul cu 2 linguri de lapte la foc mic. In alata canita sau ibric topim cuburile de ciocolata cu alte 2 linguri de lapte, apoi luam jos de pe foc si amestecam cu topitura de lapte si zahar. Sosul obtinut, dupa o usoara racire, l-am pus intro punguta de nylon pe care am intepat-o cu o scobitoare si am ornat placintelele. Au rezultat 14 placintele.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii