Clătite cu ton și capere

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Clătite cu ton și capere

Ingrediente

  • (2 buc.)
  • -1 ou
  • -75 ml lapte
  • -75 -100 ml apă minerală
  • -6 linguri rase făină
  • -1 lingură ulei
  • -1 vârf cuțit de sare
  • Pentru umplutură
  • -120 gr. ton în ulei (1 conservă)
  • -3 lingurițe capere
  • -3 linguri cașcaval ras
  • -1 lingură pătrunjel tocat (3-4 fire de pătrunjel)
  • -1 ou
  • -condimente (opțional): ¼ linguriță oregano, ¼ linguriță cimbru
  • -sare, piper (după gust)
  • Pentru decor (opțional):
  • -capere, câteva bucăți de anșoa, verdeață (pătrunjel, busuioc)

Mod de preparare

Clătitele acestea sunt pregătite cu noul meu ajutor în bucătărie, aparatul Panini Maker Breville.

-Într-un castron, se bate bine oul cu un praf de sare.

-Se adaugă uleiul, apoi treptat făina, după care se toarnă laptele câte puțin și se omogenizează bine compoziția având grijă să nu se formeze ”cocoloașe”.

-La sfârșit se diluează compoziția cu apa minerală pe care o turnăm treptat, rezultând un aluat fluid potrivit de subțire.

-Se lasă aluatul să se ”odihnească” cca. 15-20 minute.

-Între timp ne ocupăm de umplutură.

-Într-un vas se amestecă tonul bine scurs de ulei, cu caperele, oul, pătrunjelul, condimentele (oregano și cimbrul). Se condimentează cu sare și piper după gust. La sfârșit se adaugă cașcavalul ras și se omogenizează.

-Când timpul de odihnă al aluatului s-a terminat, se conectează aparatul Panini Maker Breville la sursa de curent, până când ledul indicator declanșează indicându-ne că plita aparatului s-a încins și aceasta este pregătită pentru a întinde prima clătită pentru copt.

-Capacul aparatului se ridică și cu ajutorul unui polonic se toarnă 2 măsuri de aluat pe plita încinsă, dându-i forma dreptunghiulară, după forma plitei.

-După ce aluatul a fost turnat și nivelat aproape uniform cu dosul polonicului, se coboară capacul aparatului Panini Maker Breville lăsându-se clătita la copt cca 1 minut.

-Se ridică placa superioară a aparatului și se întinde jumătate din compoziția de ton și capere, pe jumătate de clătită.

-Se învelește amestecul de ton și capere cu cealaltă jumătate de clătită și se închide aparatul, lăsând capacul închis până când clătita se coace, respectiv ledul de avertizare declanșează.

-Când clătita este coaptă, se ia de pe plită cu ajutorul unei palete de silicon sau lemn.

-Se repetă aceleași operațiuni și pentru cealaltă clătită.

-Deși nu este nevoie, deoarece sunt anti-aderente, plăcile aparatului se curăță după utilizare, foarte simplu și ușor, rapid, doar cu ajutorul unui șervet absorbant de bucătărie sau a unei lavete moi și curate.

-Clătitele cu ton și capere se servesc calde sau reci, atât la micul dejun, cină, o gustare rapidă, sau de ce nu, pot fi un aperitiv deosebit. Se pot decora cu capere, fileuri de anșoa, lămâie și verdeață.

Mai multe detalii gasiti pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise