Imi plac clatitele. In fel si chip: dulci, sarate, mai subtiri sau mai groase, rotunde sau in forme ciudate...
Dar...dantelate?
De ce nu?
Iar combinatia de dulce-sarat este preferata mea. Va veti convinge...
Pentru clatite: Oul impreuna cu praful de sare si coaja de portocala le bati cu ajutorul telului.Adaugi zaharul si apa minerala, continuand sa bati.Faina o torni in ploaie, amestecand rapid, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Trebuie sa obtii un aluat de consistenta unei smantani subtiri.
La final presari putina magie si mai amesteci putin.
Torni compozitia in sticla si astupi cu dopul.
In tigaia bine incalzita si unsa cu ulei coci clatitele turnate cu sticla, in diferite forme.
Se coc foarte repede si le intorci cu grija, ca sa nu se rupa.
Montare:
Pe fiecare clatita asezi cate o felie de somon, pe care o ungi cu crema de branza si presari castravete tocat marunt.
Rulezi cu grija si le impachetezi la capete, ca pe sarmale.
Le servesti presarate cu multa dragoste.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii