Ingrediente
100 g faina, 100 ml apa minerala, un praf de sare, un pliculet zahar vanilat, putina scortisoara
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
94 voturi
Mod de preparare
Intr-un castron puneti faina,adaugati apa treptat, treptat pentru a evita formarea cocoloaselor,praful de sare,zaharul vanilat,scortisoara si se amesteca bine pana se obtine o compozitie care seamana cu o smantana mai subtire.Se coc intr-o tigaie care sa nu lipeasca. Tigaia se unge cu ulei dupa fiecare clatita.
Pentru umplutura puteti folosi :
gem,dulceata,marmelada,crema de ciocolata,cu branza dulce cu stafide,inghetata,frisca,topping cu diferite arome.
Eu am folosit ca umplutura gem de caise,dulceata de gutui,gem de capsuni,nuca de cocos si frisca ...
Separat am umplut cateva cu miere de albine si miez de nuca...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 martie 2014
multumesc...o zi frumoasa...
Andreea Gherasim , 15 martie 2014
gustos
valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2014
Multumesc...
Brucelee Ionel , 12 februarie 2014
gustoase
valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 august 2013
Nu mai stiu cu exactitate alexaa cate au iesit, dar pt 3 persoane au fost de ajuns...si depinde si de marimea tigaii folosite...
alexaa , 19 august 2013
cate clatite au iesit din aceasta compozitie?
valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013
Sunt delicioase intr-adevar...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013
Sunt fan clatite, imi plac sub orice forma, dulci sau sarate!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011
Multumesc Tatiana,esti o draguta...
tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011
Nu sunt, decat niste " banale" clatite, dar , explicatiile si prezentarea ta, le dau calitati incitante.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010
Multumesc...
mimi (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010
Arata foarte bine !
valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2010
Multumesc mult...
constanta proca (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010
Sunt super clatitele tale !
valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010
Iti multumesc Carmen pentru aprecierile si votul tau...
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010
O bunatate.Ai votul meu si 10 cu multe stelute.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010
Ai dreptate Mirela ...Sunt delicioase...
mirela , 21 ianuarie 2010
este un desert delicios,dupa umplutura din branza de vaci eu le dau forma de triunghi,iar deasupra le ornez cu frisca din smantana ,bucati de portocale si ciocolata rasa,merita sa ancercati
valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010
Va multumesc mult...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010
Multumesc mult pentru sfaturi si aprecieri...
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009
Un deliciu acest desert,felicitari.
lumi (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009
si mie imi plac clatitele !Le umplu cu diverse dar cea mai buna umplutura e dulceata de visine
Sidy (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009
Un desert usor binevenit intotdeauna...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009
Multumesc mult pentru sfaturile si aprecierile voastre...
Crysta (Bucatar) , 27 noiembrie 2009
Eu fac clatite destul de des , dar adaug umpic de PIPER ii confera un gust specific
mirey (Chef de cuisine) , 10 iulie 2009
Sunt bune clatitele!
Fluturas , 02 mai 2009
Daaaaa ! Scortisoara e superba in clatite :x
Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009
Este adevarat ca scortisoara le da o aroma foarte placuta.