Clatite invelite in ciocolata alba cu crema de vanilie

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
medie
Clatite invelite in ciocolata alba cu crema de vanilie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru clatite:
  • 250 gr faina
  • 300-350 ml lapte
  • 2 oua
  • 2-3 linguri cacao
  • 40 gr unt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • Crema de vanilie:
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 300 ml smantana lichida pentru frisca
  • 50 gr faina
  • 125 gr zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Pentru ornat:
  • 200 gr ciocolata alba

Mod de preparare

Mod de preparare clatite:

Prima data trebuie sa topim untul. Intr-un bol amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, cele 2-3 linguri de cacao si praful de sare). Cernem compozitia uscata o singura data. Separat trebuie sa mixam cele 2 oua cu laptele, esenta de vanilie si untul topit. Omogenizam bine. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam bine. Daca aluatul este prea gros, atunci mai adaugati lapte. Ungem tigaia de clatite cu un servetel sau un buretel imbibat in ulei. Asa trebuie sa procedam dupa fiecare clatita. Cu un polonic turnam usor compozitia in centrul tigaii. Lasam clatita aproximativ 1 minut la foc mediu, iar apoi o intoarcem pe partea cealalta.

Mod de preparare crema de vanilie:

Intr-o oala mica punem smantana lichida pentru frisca, laptele si cele 2 linguri de esenta de vanilie. Punem oala la foc mediu pana amestecul este fierbinte. Nu trebuie sa fiarba, trebuie doar sa fie fierbinte. Intr-un bol separat punem cele 2 oua, zaharul, sarea si faina. mixam pana se omogenizeaza. Cand amestecul este fierbinte il luam de pe foc si il turnam peste amestecul de oua. Omogenizam bine. Punem compozitia intr-o craticioara, si o lasam la foc mic aproximativ 5 minute pana se ingroasa. Amestecam incontinuu cu un tel. Luam crema de pe foc, acoperim suprafata compozitiei cu folie pentru prospetime sau foaie de copt si o lasam sa se raceasca.

Pentru a invelii clatitele in ciocolata alba, trebuie sa topim ciocolata la bain-marie. Pana se topeste ciocolata, taiem marginile clatitelor. Rulam clatitele si le taiem capetele. Clatitele trebuie sa aiba aproape aceiasi dimensiune. Din hartie de copt o sa facem niste patrate de aceiasi dimensiune ca a clatitelor. Punem ciocolata topita intr-un pos la care am atasat duiul subtire. Turnam ciocolata topita deasupra hartiei de copt pe care am taiat-o intr-o forma patrata. Lasati-va imaginatia sa se joace cu ciocolata topita. :) Eu am facut un patrat iar apoi niste linii. :) Lasati bucatelele de hartie pe care le-ati pictat cu ciocolata aproximatix 2-3 minute la frigider. Trebuie doar sa se usuce putin. Sa nu le lasati prea mult deoarece nu o sa mai puteti sa le modelati pe clatite. Umplem generos clatita cu crema de vanilie. O rulam si o asezam la marginea hartiei pictate cu ciocolata alba. Rulam. Asa procedam cu fiecare clatita. Le introducem in congelator aproximativ 10 minute daca doriti sa le serviti imediat sau le lasati 2-3 ore pana se intareste ciocolata bine. Le scoatem din frigider si le dam usor jos patratelele de foaie de copt de pe ele. Sunt minunate, delicate si foarte delicioase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise