Clatite Tiramisu

Se prepara aluatul pentru clatite prin mixarea oualor cu laptele si esenta de vanilie.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Clatite Tiramisu

Ingrediente

  • Pentru aluatul de clătite
  • 3 ouă 300ml lapte
  • 200gr făină
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 150ml apă plată sau minerală (eu pus plată)
  • 15gr cacao neagră
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • Opțional o linguriță de ulei vegetal pentru ungerea tigăii
  • Pentru umplutură
  • 500gr mascarpone
  • 200ml smântână pentru frișcă neîndulcită
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 linguriță esență dr cafea
  • 8 Pișcoturi
  • Pentru hidratarea pișcoturilor am înlocuit cafeaua, deoarece le-am pregătit special pentru băiețelul meu de 5 ani cu un fel de ciocolată caldă din 2 linguri cacao bio cu zahar de cocos
  • 1 linguriță esență de cafea
  • 2 lingurițe zahăr nerafinat din trestie de zahăr
  • 250ml apă fierbinte

Mod de preparare

Se prepară aluatul pentru clătite prin mixarea ouălor cu laptele și esența de vanilie. Într-un bol se amestecă făina cu cacao, zahărul vanilat și praful de sare, apoi se pune treptat peste compoziția umedă. Se amestecă pentru omogenizare. Se adaugă 150ml apă plată sau minerală. Se amestecă încă o dată și se lasă timp de 10 minute aluatul înainte de prăjirea clatitelor. Apoi se prăjesc și se lasă la răcorit.

Între timp se prepară crema de mascarpone. Se mixează frisca lichidă. Se adaugă mascarponele, zaharul pudră, esența de vanilie și esența de cafea. Se amestecă pentru omogenizare.

Se prepară cafeaua pentru hidratarea pișcoturilor.

Când clătitele sunt reci se ung cu crema de mascarpone.

Se trece câte un pișcot prin cafea și apoi se pune peste crema de mascarpone. Se rulează clătitele.

Sunt delicioase. Se păstrează la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise