Pentru clatite
1. Amesteca faina cu sarea.Adauga ouale, 50 ml lapte si 1 lingura ulei si amesteca bine.Amestecand, adauga incet apa minerala si laptele ramas, pana vei obtine un aluat subtire si omgen (daca are cocoloase, atunci da-l prin strecuratoare).Adauga ierburile si amesteca.Lasa aluatul sa stea 30 minute la rece.
2. Incinge o tigaie la foc potrivit, apoi adauga 1 lingurita ulei(se va adauga cate 1 lingurita de ulei inainte de a praji fiecare clatita).Toarna un polonic mic de aluat pentru fiecare clatita.Prajeste clatitele 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii.
Pentru umplutura
1. Incalzeste cuptorul la 200°C.Aseaza o clatita pe o farfurie.Unge-ocu 1 lingurita ketchup si 1 lingurita branza topita.Apoi aseaza 1 felie de parizer si una de sunca.Deasupra pune 2 linguri boabe de porumb, apoi mai pune cate 1 lingurita ketchup si 1 lingurita branza topita.Impatura clatita in forma de patrat si aseaz-o cu partea impaturita in jos intr-un vas termorezistent.Repeta procedura cu clatitele ramase.
2. Dupa ce ai pus toate clatitele in vas, aseaza cate o felie de rosie deasupra fiecareia, apoi decoreaza-le cu branza topita.Da clatitele la cuptor 10-15 minute, apoi serveste-le.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii