Clatite umplute cu caise si sos caramel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Clatite umplute cu caise si sos caramel

Ingrediente

  • - 2 oua de gaina
  • - 1 praf sare
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 800 ml lapte dulce de vaca
  • - o cana faina
  • pentru umplutura:
  • - 8 caise coapte
  • - 2 linguri zahar
  • - 30 g unt
  • pentru sos caramel:
  • - 100 g zahar brut
  • - 100 ml smantana dulce
  • - 1 cub unt

Mod de preparare

Conectam aparatul Panini Maker Breville la o sursa de curent.

Intr-un castron, punem ouale, un praf de sare si zaharul pudra. Amestecam cu un tel para, apoi adaugam laptele, amestecand continuu pana il incorporam pe tot. Adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat fluid, omogen. Dam deoparte.

Deschidem capacul aparatului, si cu ajutorul unui polonic, turnam discuri din compozitie, apoi inchidem capacul si lasam aproximativ 15-20 secunde sa se coaca. De data aceasta, avand o compozitie mai fluida, se vor coace mai repede. Deschidem aparatul Panini Maker Breville cu atentie si scoatem clatita pe un gratar sau o farfurie, cu ajutorul unei spatule din lemn.

Procedam la fel cu toata compozitia de clatite, apoi deconectam aparatul de la sursa de curent si il stergem cu o laveta umeda.

Spalam si desfacem caisele, apoi le feliem. Intr-o cratita, punem 2 linguri de zahar, untul, apoi punem pe foc la caramelizat. Camd incepe sa sfaraie, adaugam caisele si mai lasam pe foc cateva minute. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

In alta cratita, punem la caramelizat zaharul. Amestecam continuu si lasam focul mediu spre mic ca sa nu se arda zaharul. Cand s-a topit, adaugam smantana toata odata si amestecam. Atentie la aburi. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, adaugam si cubul de unt. Amestecam si lasam cateva minute sa mai scada pe foc, apoi dam deoparte.

Pregatim un platou. Asezam cate o clatita si taiem un fasie de pe margine. Ne va folosi sa legam boccelutele de clatite. In mijlocul clatitei punem 2-3 linguri cu caise, apoi 2-3 linguri sos caramel si strangem clatita ca un cosulet, legam cu atentie cu "snur" si dam deoparte.

Le servim alaturi de un mot de iaurt rece, cremos sau chiar o cupa de inghetata.

PS. daca e cazul, puteti suplimenta cantitatea de faina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise