autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Clatite umplute cu crema de casa

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, 2 oua, cca 250 g faina, 400-500 ml lapte Puteti folosi numai lapte,apa minerala sau puteti pune combinat..., un praf de sare, o lingura ulei, scortisoara dupa gust, Pentru crema :, o lingura ness,4-5 linguri cacao,2 linguri alune pisate,50 g unt, 300 ml lapte,6-7 linguri zahar,1 pliculet zahar vanilat,3 lingurite nuca de cocos sau miez de nuca macinat,2 lingurite stafide macinate,esenta de rom dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

16 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron puneti faina cernuta, sarea, ouale, uleiul,amestecati usor si turnati treptat,treptat laptele sau ce doriti sa folositi si amestecati pana obtineti un amestec omogen de consistenta unei smantani subtiri.Eu am folosit jumatate din cantitate lapte,jumatate apa minerala.Compozitia obtinuta se pastreaza la rece cca o ora si daca este cazul se mai adauga faina daca este prea subtire sau lapte,apa daca este prea gros.
Se unge o tigaie cu putin ulei si se toarna cu un polonic compozitie si se intinde uniform pe toata suprafata tigaii.Clatitele se rumenesc pe ambele parti si se umplu atunci cand atat clatitele cat si crema s-au racit foarte bine.

Crema: Se amesteca toate ingredientele si se pun la fiert la foc mic. Cand incepe crema sa se intareasca putin punem deoparte 3-4 linguri pe care le vom folosi pentru ornat...(este un topping foarte reusit obtinut in casa)si lasam sa fiarba in continuare,amestecand usor pana se ingroasa si se obtine consistenta
dorita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu crema de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 14 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

    Multumesc...

  • mira (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

    Crema contine o combinatie deosebita de arome.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

    Multumesc mult...Intr-adevar Sidy am promis dar, nu m-am simtit in stare...De obicei o faceam de cateva ori pe an si trageam speranta ca macar de ziua mea sa o pregatesc ,dar mi-a fost cam rau si nu am putut face mare lucru...A fost o zi tare trista pentru mine,dar mesajele tale mi-au prins bine...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Delicioase, desigur, eu mai fac cu gem si sos de ciocolata.

    • Sidy , 05 mai 2010

      Valentino...imi ploua in gura numai citind reteta ! Sunt delicioase desi eu nu sunt fan ciocolata ! Dar una tot as gusta ca prea fain arata ! Stiu ca sunt off topic dar trebuie sa te intreb: la interviul tau ne promiteai ca vei face o minunatie cu un cap de vitel...eu inca mai am rabdare sa vad ce minunatie vei pregati !

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Trebuie sa fie un deliciu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Multumesc...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Minunate!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Multumesc.Este delicioasa crema...,am folosit-o la prajituri,la torturi uneori...Imi place mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Foarte bune, cred ca iese o crema delicioasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

      Va multumesc mult pentru aprecieri si comentarii ...

    • angy (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      nota 1o pentru aceste clatite!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      O nebunie clatitele astea,arata super.....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Mmmmm ce bunatate!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

16 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • cca 250 g faina
  • 400-500 ml lapte Puteti folosi numai lapte,apa minerala sau puteti pune combinat...
  • un praf de sare
  • o lingura ulei
  • scortisoara dupa gust
  • Pentru crema :
  • o lingura ness,4-5 linguri cacao,2 linguri alune pisate,50 g unt, 300 ml lapte,6-7 linguri zahar,1 pliculet zahar vanilat,3 lingurite nuca de cocos sau miez de nuca macinat,2 lingurite stafide macinate,esenta de rom dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Rulada cu crema de vanilie, fructe si frisca