autor:

Victoria Gabriela

» » , , , Aperitive, Salate, Salate, Salate

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2015

Ingrediente
Ingrediente (12 coșulețe), &bull2 cutii fasole albă boabe (2x400gr), &bull400 gr. bacon feliat foarte subțire pentru coșulețe, &bull2-3 castraveți murați, &bull1/2 gogoșar murat, &bull1 ceapă roșie, &bull3-4 fire ceapă verde (numai frunzele), &bull3 linguri de maioneză, &bull2-3 grăunți de usturoi, &bull3-4 felii șuncă presată (cca 50-80 gr), &bull2-3 linguri boabe de porumb, &bull2 linguri verdeață tocată (cca. ½ legătură pătrunjel/ mărar), &bullsare, piper negru proaspăt măcinat (după gust)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

-Mai întâi se pregătesc coșulețele din bacon. Pentru acestea avem nevoie de 2 tăvi de brioșe. Se îmbracă cu câte 2-3 felii de bacon, astfel încât fiecare formă din cele 12 de pe dosul unei tăvi de brioșe să fie complet acoperită.
- Peste prima formă de brioșe acoperită cu bacon se pune cea de a doua formă astfel încât baconul să fie presat și să se formeze coșulețele. Se bagă în cuptorul încins la 200 grd.C și se țin cca 15-20 minute, până când baconul s-a rumenit și coșulețul a prins contur.
-Când sunt gata se scot tăvile din cuptor și se lasă câteva minute, după care se scoate tava ”capac”, iar coșulețele se lasă să se răcească complet pe dosul tăvii de brioșe, pentru a nu-și pierde/deteriora forma.
-Cât timp se răcesc coșulețele ne ocupăm de pregătirea salatei de fasole.
-Se pregătește o maioneza light, care se dă la rece în frigider, cu singura observație că se înlocuiește zeama de lămâie cu 2 linguri de oțet de mere și miere.
-Salata se pregătește foarte rapid dacă folosiți boabe de fasole din conservă.
-Fasolea din conservă se spală trecându-se prin jet de apă rece, după care se lasă la scurs bine într-o sită.
-Se curăță, se spală ceapa și verdeața, se toacă foarte mărunt ceapa roșie, frunzele de la ceapa verde și verdeața.
-Se taie cubulețe mici castraveții, gogoșarul, șunca și se zdrobește usturoiul.
-Într-un castron mai mare se pun boabele de fasole scurse bine și se adaugă restul ingredientelor pregătite anterior: murăturile (castraveții și gogoșarul) stoarse bine, verdețurile (pătrunjel, mărar, ceapa verde), usturoiul, maioneza și boabele de porumb scurse. Cu ajutorul unei linguri/palete se amestecă ușor pentru omogenizarea salatei. La sfârșit se condimentează după gust cu sare și piper.
-Se așează coșulețele crocante din bacon pe platoul/ tava de srvit și se umple fiecare coșuleț cu salata de fasole.
-Înainte de servire se decorează după preferință. Eu am folosit pentru decor, ceapă verde tăiată fin, bucățele de gogoșar, boabe de porumb și frunze proaspete de mărar. Coșulețele le-am așezat pe un pat de rucola.
Poftă bună!
Mai multe detalii si fotografii găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata  Alexandra

Salata Alexandra

Feliile de bacon se pun pe grill, sa se faca un pic crocante, dupa care o felie se taie in 2-3 bucati

31 voturi    7 comentarii
25 min
Salate reci
Salata de orez cu surimi

Salata de orez cu surimi

- punem la fiert orezul în apă cu sare și puțin ulei; după ce a fiert, îl răcim

1 vot    2 comentarii
45 min
Salate reci

  • 1 comentariu

  • Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 17 iulie 2015

    Pare gustoasa,dar cred ca este o mancare care se manaca dimineata pentru ca este consistenta si grea pentru cei care au probleme cu fierea.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (12 coșulețe)
  • &bull2 cutii fasole albă boabe (2x400gr)
  • &bull400 gr. bacon feliat foarte subțire pentru coșulețe
  • &bull2-3 castraveți murați
  • &bull1/2 gogoșar murat
  • &bull1 ceapă roșie
  • &bull3-4 fire ceapă verde (numai frunzele)
  • &bull3 linguri de maioneză
  • &bull2-3 grăunți de usturoi
  • &bull3-4 felii șuncă presată (cca 50-80 gr)
  • &bull2-3 linguri boabe de porumb
  • &bull2 linguri verdeață tocată (cca. ½ legătură pătrunjel/ mărar)
  • &bullsare
  • piper negru proaspăt măcinat (după gust)

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

23 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

5 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

17 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Pare gustoasa,dar cred ca este o mancare care se manaca dimineata pentru ca este consistenta si grea pentru cei care au probleme cu fierea.

Retete

din Salate reci

Avocado umplut cu ton Avocado umplut cu ton

Se spala avocado si se taie in jumatate, pe lungime. Se scot samburii şi se stropeste miezul cu suc de lamaie, ca sa nu se innegreasca. Se

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Salata de vara cu cartofi fierti, ardei grasi si ceapa rosie Salata de vara cu cartofi fierti, ardei grasi si ceapa rosie

Suntem în sezonul de vara, sezonul fructelor si legumeleor, deci sa profitam de ocazie si sa consumam cat mai mult din ele. Vara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
salata de primavara cu orez