Coaste de porc picante

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Coaste de porc picante

Ingrediente

  • - pentru marinada
  • 3 catei usturoi pisati
  • 1 ceapa mica( taiata julien)
  • 200 ml vin alb
  • 1 linguta rasa boia afumata
  • 2 linguri ulei aromat
  • sare
  • piper negru macinat Kamis
  • - pentru coaste:
  • 1,5 kg coaste porc
  • 1/2 lingurita chili piper de Cayenne
  • 1 lingurita Whole Chili
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • 2-3 linguri mustar
  • 2 linguri ulei aromatizat
  • 3 catei usturoi pisati
  • 1 lingurita piper proaspat macinat Kamis
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 2 cuburi zahar brun
  • - pentru cartofi :
  • 700 g cartofi
  • 2 catei usturoi pisati
  • sare
  • piper
  • boia
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Preparam marinada din ingredientele pe care le-am mentionat mai sus.Le punem pe toate ,intr-un vas sau cutie cu capac( asa am facut eu) in care incap coastele si putem sa o dam la frigider.

Introducem coastele, acoperim vasul cu capac sau folie si dam la rece pentru macar 24 de ore. O data sau de doua ori intoarcem coastele in cutir. Cu cat stau mai mult la marinat, vor fi mai gustoase...

Dupa trecerea timpului de marinare, scoatem coastele din vas si le tamponam putin, cu servetele, astfel incat sa nu curga zeama marinadei.

Pregatim intr-un bol toate ingredientele cu care vom unge coastele..

Curatam cartofii si ii taiem in doua sau in patru, depinde de marimea lor, apoi ii fierbem de jumatate, in apa cu sare.

Ungem coastele cu pasta formata, o punem intr-un vas care merge la cuptor( eu am pus intr-un vas de lut ,pe care l-am hidratat 30 de minute, inainte) si cartofii scursi de zeama ii asezam roata dupa coaste.

Stropim cartofii cu putin ulei, cu ajutorul spray-ului.

Dam vasul la cuptorul dinainte incins la maxim , pentru 10 minute, apoi reducem focul la 180 de grade si lasam sa se coaca coastele cam doua ore, doua ore jumatate, pina cand sunt bine patrunse.

Coastele au si grasime printre randurile de carne si aceasta se va topi, incet, incet.

Dupa ce scoatem coastele din cuptor, le acoperim si le lasam sa se odihneasca 10 minute, apoi le putem portiona. Le servim alaturi de cartofii presarati cu patrunjel verde proaspat tocat si o salata de salata verde.

Pofta mare sa aveti !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise