Tomilho (Thymus Vulgaris) este o plantã care trãieste in sol sec, deci putinã apã...eu il tin in vas.
In Portugalia se foloseste la marinarea cãrnurilor mai grase, supe, aromatizarea uleiului de mãsline...
Cuvântul latin" Thymus", vine din cuvântul grec "Thymon" care inseamnã curaj.
*In românã i se zice " Cimbru de câmp", dar la gust si miros e total diferit...
*In Egipt, era folosit ca medicament si la imbãlsãmarea mumiilor.
*Greci se parfumau cu aceastã plantã.
*In Roma anticã, se obisnuia sã se punã tomilho, pe jos pt. a parfuma casa, chiar se ardeau ramuri pt. a indepãrta spiritele rele...
*Pasta de ardei, am cumpãrat-o dar, se poate face acasã din: vin, usturoi, foi dafin, ardei si sare.
1)Carnea se condimenteazã cu sare, piper, usturoiul zdrobit, pasta de ardei, otet si cimbru de câmp. Se tine la rece cel putin 12 ore.
2)Se pune carnea in forma pt. cuptor, impreunã cu vinul, sucul de la o portocalã si uleiul de mãsline.
Se coace cca. 40 min.
3)Se serveste cu cealaltã portocalã tãiatã rondele, cu coajã, cartofii fierti si salatã de agrião.
Poftã bunã!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii