Coaste la cuptor cu cimbru de câmp si portocale (Entercosto no forno com tomilho e laranjas)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Coaste la cuptor cu cimbru de câmp si portocale (Entercosto no forno com tomilho e laranjas)

Ingrediente

  • 1,5 kg coaste
  • sare groasã, piper negru
  • optional pãtrunjel sec si sofran indian
  • 4 cãtei de usturoi
  • 1 lingurã pastã de ardei*
  • 2 linguri de otet
  • câteva fire de cimbru de câmp*
  • 2 dl vin alb
  • 2 portocale mari
  • 1 dl ulei de mãsline
  • 1 kg. cartofi pt. fiert intregi

Mod de preparare

Tomilho (Thymus Vulgaris) este o plantã care trãieste in sol sec, deci putinã apã...eu il tin in vas.

In Portugalia se foloseste la marinarea cãrnurilor mai grase, supe, aromatizarea uleiului de mãsline...

Cuvântul latin" Thymus", vine din cuvântul grec "Thymon" care inseamnã curaj.

*In românã i se zice " Cimbru de câmp", dar la gust si miros e total diferit...

*In Egipt, era folosit ca medicament si la imbãlsãmarea mumiilor.

*Greci se parfumau cu aceastã plantã.

*In Roma anticã, se obisnuia sã se punã tomilho, pe jos pt. a parfuma casa, chiar se ardeau ramuri pt. a indepãrta spiritele rele...

*Pasta de ardei, am cumpãrat-o dar, se poate face acasã din: vin, usturoi, foi dafin, ardei si sare.

1)Carnea se condimenteazã cu sare, piper, usturoiul zdrobit, pasta de ardei, otet si cimbru de câmp. Se tine la rece cel putin 12 ore.

2)Se pune carnea in forma pt. cuptor, impreunã cu vinul, sucul de la o portocalã si uleiul de mãsline.

Se coace cca. 40 min.

3)Se serveste cu cealaltã portocalã tãiatã rondele, cu coajã, cartofii fierti si salatã de agrião.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise