Cocorada si pita de pe valea Salautei

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Cocorada si pita de pe valea Salautei

Ingrediente

  • 2,700 kg faina pt cocorada
  • 1,500 kg branza de oaie framantata
  • o legatura de marar
  • o legatura de ceapa verde(cozi)
  • un ou
  • sare
  • 2 litri apa minerala

Mod de preparare

Aluatul:

Se face o maia din drojdie,apa,zahar si putina faina si se toarna peste faina in care a fost adaugata sare.Cand maiaua a crescut se framanta cu apa minerala adaugata treptat(se framanta cam 45-50 min)si o lasam la dospit.

Umplutura:

Branza framantata se amesteca cu mararul,cozile de ceapa tocate marunt si sare dupa gust.

Pe cand cuptorul se incinge portionam aluatul pentru cocorada si pita.cocorada se umple cu branza si se pune intr-o tava unsa cu ulei la fel si pita(sa fie un pic mai mult aluat pentru pita).Se ung cu ou si se presara branza pe deasupra si pana se incinge bine cuptorul se lasa sa mai dospeasca in tava.Se tin la cuptor,cocorada 40 min iar pita fix o ora.Noi in fiecare sambata avem aceste bunatati pe masa.Apa minerala face pita foarte pufoasa si ai da un gust deosebit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise