605
retete

»

Cocktailuri si lichioruri

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Whisky de apartament  Video

    Whisky este un pic cam pretentios spus, de fapt este o bautura spirtoasa preparata in casa, dar care la gust seamana foarte mult cu un whisky de calitate. Reteta aceasta am folosit-o pe vremea cand locuiam la bloc iar la alimentara din colt gaseam numai

    20 comentarii

  • Bailey's facut in casa.

    Se aseaza lamaile pe fundul unui borcan de 2l, se adauga scortisoara si ghimbirul curatat, apoi bomboanele si zaharul iar la urma lichidele. Se inchide bine borcanul cu un capac cu filet si se agita energic. Se depoziteaza intr-un loc intunecat si racoros

    0 comentarii

  • Crema de vin

    Intr-o cratita amesteci bine vinul,zaharul,galbenusurile si esenta de vanilie.Asezi cratita la foc domol batind continutul incotinuu cu un tel pina cind compozitia se umfla.Ai grija,caci nu trebuie sa dea in foc!Tragi cratita de pe aragaz si continui sa

    0 comentarii

  • Bauturi calde pentru zile reci. Lapte de pasare (altfel)

    Pregatiti un pahar si umpleti-l cu apa calda. Intr-o craticioara turnati lichiorul de avocado,romul,laptele de pasare si siropul de vanilie si incalziti-le amestecand din cand in cand,pana aproape de nivelul de fierbere.Intre timp bateti albusul spuma

    0 comentarii

  • Cocktail de fructe

    Intr-un vas se pune compotul de struguri,de cirese, de persici care se tau bucati mai mici,de prune care se tau,nectarine si de pere. Se amesteca toate apoi se poate servi. Pofta Buna!!! :)

    1 comentariu

  • Tuica de pruna de Varatec si de Cetatuia cu melisa si cu schinduc si Tuica de mere Manastirea Bucium

    La manastirea din Varatec judetul Neamt si Manasirea Cetatuia judetul Iasi dupa cum va spuneam in interviul pentru gustos.ro Tuica de pruna, fabricata dupa metode traditionale, capata un gust,o aroma si o culoare galbuie deosebita dupa ce este pastrata

    6 comentarii

  • Sangria de vin spumant

    Este o bãuturã care o fac atunci când sunt cu prietenele, sã ne rãsfãtãm :) *Intr-un ulcior de pãmânt sau sticlã se pune batonul de scortisoarã si fructe de pãdure. *Se umple ulciorul cu gheatã. *Toarnã vin si 7up dupã plac,ca sã fie

    5 comentarii

  • Vin fiert cu mandarine si portocale

    Speli bine portocala cu apa calda,o stergi si o tai in 8 felii.In coaja fiecarei bucati pui cateva cuisoare.Cureti mandarinele si le desfaci felii.Iei o oala si pui felile de portocala,de mandarine,zaharul,cuisoarele,sucul de portocala,vinul si romul.Fierbi

    0 comentarii

  • Cocktail aromat pt zile fierbinti

    Pentru fiecare pahar am folosit cate un cub galben, unu rosu, cate una lingura de sirop de menta (daca vreti sa fie mai dulce, puneti 2 linguri), felii de lamaie si cate o frunzulita ca décor. Nu pot descrie gustul si aroma acestui preparat…dar va pot

    7 comentarii

  • Milkshake de ciocolata

    - punem laptele şi praful de milkshake de ciocolată în paharul de blender. Le mixăm conform instrucţiunilor de pe plic - ornăm interiorul paharelor cu sirop de ciocolată. - punem câte o lingură de îngheţată pe fundul paharelor. - turnăm

    1 comentariu

  • Sangria

    Sangria este o bãuturã de origine ibericã,fiind consumatã din sec. 19 in Spania si Portugalia. Are la bazã vinul, care se poate amesteca cu suc natural de fructe sau gazos, multã gheatã, zahãr... In Portugalia este traditionalã Sangria, cu

    15 comentarii

  • Milkshake cu capsuni si inghetata de fructe de padure

    - se pun căpşunile în blender , iar apoi se pasează - se adaugă laptele şi se omogenizează - între timp pregătim frişca şi ornăm paharele, pe interior, cu sos de ciocolată - punem îngheţată în pahare şi completăm cu milkshake-ul

    3 comentarii

  • Caipirinha de cãpsuni

    Am încercat sã fac Caipirinha de cãpsuni, si a iesit super bunã:) merge si cu fructe de pãdure, maracuja... Cachaça este o bãuturã spirtuasã, tipic brazilianã fãcutã din trestie de zahãr, data trecutã am fãcut Cipirinha bazã, dar dupã

    6 comentarii

  • Caipirinha

    Aceastã bãuturã se preparã in acelasi pahar in care se serveste. Lima se taie mãrunt,se piseazã bine cu zahãrul. Se umple paharul de gheatã,apoi de cachaça.Se poate decora cu umbrelutã:))se bea cu paiul...este o bãuturã care se face f. repede,si

    12 comentarii

  • Afinata

    Zaharul se pune peste afine intr-o damigeana de 10 l, se lasa 3-5 zile la umbra dupa care se pune in pivnita minim 30 zile in care se agita de cateva ori. Se toarna alcoolul si apa dupa care se mai lasa 3 zile pentru omogenizare. Indicatii: fructele

    0 comentarii

  • Socată reţeta bunicii

    Socată reţeta bunicii Se taie lamaile in 4 si se pun in borcan, se pun si florile de soc dupa ce au fost clatite putin in apa si deasupra se presara zaharul. Se completeaza cu apa borcanul si se pune intr-un loc ferit. Borcanul se acopera cu o farfurie.

    1 comentariu

  • Suc cu morcovi

    Se spala si se curata fructele si morcovi, se taie mai marunt si se baga la storcator. Sucul rezultat se serveste proaspat sau se da rece.

    6 comentarii

  • Bautura racoritoare cu capsuni

    Se spala si se taie capsunile. Se pune iaurtul si zaharul in blender, dupa ce se omogenizeaza sa adauga capsunile, cand acestea sau pasat se adauga laptele, se mixeaza toate si de da la rece, dupa care poate fi servita.

    9 comentarii

  • Reteta jinarsului de Bistrita

    Prin noiembrie se macina merele si se pun in butoaie si se lasa la fermentat pana primavara. Cand a inflorit marul ducem merele macinate(borhotul)la cazan. Din borhotul fiert in cazan rezulta o tuica de 25-28 de gr(ciusla).Dupa ce sa terminat tuica slaba(ciusla)se

    12 comentarii

  • Lichior de menta

    Toci fin frunzele de menta,le adaugi peste votca si lasi la rece 2-3 ore.Intre timp,amesteci sucul de lamaie cu zaharul si apa minerala.Strecori votca,o pui peste apa minerala,adaugi siropul de menta si amesteci bine.Cand il servesti la masa,il decorezi

    0 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.