Portughezi sunt printre cei mai mari consumatori de cod, se zice cã existã 1001 de retete cu acest peste.
Cel mai mult ne place codul la cuptor cu smântânã, prefer sã gãtesc cu cod congelat pentru cã nu are multã sare, cel sec ia mult timp de pregãtire îl iau de sãrbãtori când am o mini vacantã si am timp de pigãlealã sau când e la promotie...de obicei e foarte scump.
Si sã ne întoarcem la pregãtire:
* Cartofi se taie în cuburi si se pãstreazã în apã.
Codul se pune în apã fiartã circa de 5 minute si se lasã sã se rãceascã.
*Prazul si usturoiul tocat se cãlesc în ulei de mãsline. Scurge codul, curãtã-l bine de piele si oase si adaugã la preparat si presarã cu jumãtate din pãtrunjelul tocat.
*Prãjeste cartofi, scurgei bine si amestecã-i cu preparatul de cod. Toarnã smântâna si condimenteazã, mai lasã 3 minute pe foc .
*Pune preparatul în forme individuale sau vas mare pentru cuptor, presarã restul de pãtrunjel, bechamelul si brânza rasã.
Dã la cuptor pentru 20 min la 200ºC ( ventilat)
Merge cu salatã verde.
Poftã mare!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii