Coji de portocale(gem),pentru prajituri,budinci...

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
Coji de portocale(gem),pentru prajituri,budinci...

Ingrediente

  • Pun cantitatile pentru 1 kg de coji de portocale macinate.
  • -1 kg de coji de portocale macinate
  • -1 kg zahar
  • -750 ml apa
  • -cca 75-80 ml suc de portocala

Mod de preparare

Dintr-un kg de portocale,rezulta cam 200-250 g coji.

Se aleg portocale cu coaja mai subtire.

Cojile de portocale se pun in apa rece(de la robinet);se lasa 2 zile.In fiecare zi se schimba apa,o data.

A 3-a zi,dupa ce se storc(in miini) bine,se dau prin masina de carne manuala sau electrica.Din cojile macinate se face gemul asa:apa si zaharul,se pun pe foc,intr-o cratita,mare;cind zaharul e topit,se adauga sucul de portocala;cind compozitia fierbe,se pun cojile macinate.

Se lasa pe foc(dar nu direct pe flacara) cca 2 ore.

Dupa 2 ore,se gusta;cojile de portocale trebuie sa fie moi;acest fel de gem nu se poate incerca,ca alte gemuri;nu are zeama.

Cind e gata,se pune,fierbinte,in borcane.Borcanele se inchid ermetic,apoi se invelesc intr-o patura;se lasa invelite cca 48 ore,sa se raceasca complet.Apoi se dau la rece si se foloseste la nevoie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise