Colaci de casa si japoneze

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Colaci de casa si japoneze

Ingrediente

  • 650 g faina
  • 400 ml lapte
  • un ou
  • 50 ml ulei
  • o lingurita si jumatate sare
  • o lingurita de zahar
  • 20 g drojdie proaspata
  • 50 ml apa
  • ou
  • susa,mac

Mod de preparare

Asezam ingredientele in masina de paine in urmatoarea ordine:

sare,ou,lapte,ulei faina,apoi drojdia cu apa si zaharul dizolvate separat.

Se alaege programul de framantare si dospire, dupa care se scoate aluatul pe o planseta, se framanta cateva minute,se modeleaza colaci, chifle, japoneze, dupa placere si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Ungem cu oul batut, presaram cu mac sau susan si dam la cuptorul incins pana se rumenesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise