autor:

anuta

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 februarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 februarie 2019

Ingrediente
aluat:, cca 300 g faina,, 1 galbenus de ou, sare,, condimente uscate,, legume deshidratate fara sare,, ulei de masline, 2-3 linguri de iaurt, umplura coltunasi, o ceapa mica rosie,, 250 g baby spanac verde proaspat,, 200 g piept de pui tocat,, ulei de masline, ,sare,, condimente,, legume deshidratate,, un albus de ou,, marar verde tocat, sosul alb75 unt, ,3 linguri faina,, 3-4 linguri smantana de gatit,, sare,, condimente,, supa de legume sau apa,daca vrem sosul mai fluid

Dificultate: Medie Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam la inceput cu o lingura apoi framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen care nu se mai lipeste de mana si il lasam la odihhnit cateva minute,Inter timp pregatim umplutura..

Se opareste spanacul si se scurge de apa,se toaca.Incingem un pic de ulei de masline in care calim jumatatea de ceapa tocata fin si carnea de pui tocata.Se calesc bine si cand carnea se albeste se adauga sarea,condimentele,legumele deshidratatate si spanacul tocat.Se amesteca bine si se lasa sa scada bine toata zeama lasata.Se da tigaia de pe foc si se adauga un albus de ou batut bine,se amesteca iute sa se incorporeze in amestec apoi presaram si mararul tocat fin.Lasam sa se raceasca.

Din aluatul obtinut intindem cu sucitorul o foaie subtire din care decupam discuri cu ajutorul formei de coltunasi,daca avem ,daca nu ,taiem cu gura unui pahar.Fiecare disc se fixeaza pe forma de coltunasi,se adauga o lingurita de umplutura si se preseaza pana se lipesc bine capetele,Daca se taie cu gura unui pahar,se aseaza umplutura in mijloc,se pliaza si se lipesc capetele cu o furculita.

Preparam sosul topind in tigaie untul apoi adaugam faina amestecand continuu,dam tigaia la o parte si incorporam cu grija smantana,Saram si condimetam ,dupa gust.

Asezam coltunasii in tavita se deasupra turnam sosul alb(eu am pus in sos si un rest de umplutura ramas)si dam la cuptor,la foc iute pana incepe sa clocoteasca si apoi reglam focul la potrivit si lasa cca 25 minute.Se scoata tavita din cuptor ,se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza.Se consuma simplu cu sosul de pe ei sai mai putem adauga smantana deasupra.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi noi la cuptor cu crema de branza

Cartofi noi la cuptor cu crema de branza

Curatam cartofii noi, ii spalam. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa, cu unt si putina sare. Ii

4 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocana de gogonele - reteta Mariei, reteta reinterpretata

Tocana de gogonele - reteta Mariei, reteta reinterpretata

Se dezoseaza pieptul de rata si se taie in jumari, se taie pulpele de rata in doua si se pun intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • aluat:
  • cca 300 g faina,
  • 1 galbenus de ou
  • sare,
  • condimente uscate,
  • legume deshidratate fara sare,
  • ulei de masline
  • 2-3 linguri de iaurt
  • umplura coltunasi
  • o ceapa mica rosie,
  • 250 g baby spanac verde proaspat,
  • 200 g piept de pui tocat,
  • ulei de masline
  • ,sare,
  • condimente,
  • legume deshidratate,
  • un albus de ou,
  • marar verde tocat
  • sosul alb75 unt
  • ,3 linguri faina,
  • 3-4 linguri smantana de gatit,
  • sare,
  • condimente,
  • supa de legume sau apa,daca vrem sosul mai fluid

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu conopida la cuptor Ardei umpluti cu conopida la cuptor

Conopida desfacută buchețele se fierbe 10 minute în apă cu sare; După ce s-a fiert, se scurge apa și se lasă la racit: Ardeii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulas de vita Gulas de vita

Punem pulpa de vită, tăiată cubulețe mari, la fiert in oala minune pt 2 ore fără sare. Căt fierbe carnea, intr-o oala punem

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Conopida cu ciuperci la cuptor