Coltunasi din aluat cu cartofi umpluti cu branza

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Coltunasi din aluat cu cartofi umpluti cu branza

Ingrediente

  • Aluat:
  • 4 cartofi fierti in coaja
  • 1 ou
  • sare
  • faina cat cuprinde.
  • Umplutura:
  • 300g branza de care aveti
  • 1ou
  • 1 lingurita marar verde tocat
  • 1 fir de ceapa verde
  • piper
  • Decor:
  • smantana
  • patrunjel verde.

Mod de preparare

Fierbem cartofii cu tot cu coaja.

Ii scoatem din apa in care au fiert si ii lasam sa se raceasca.

Ii curatam si ii pasam ca pentru piure.

Adaugam sare, oul si faina putin cate putin.

Framantam adaugand faina pana obtinem un aluat elastic si care nu se lipeste de mana.

Intindem o foaie de aproximativ 3 mm taiem cu un pahar sau cu o forma.

Punem in centru compozitia de branza pe care o obtinem amestecand toate ingredientele si pliem.

Daca avem o forma speciala este foarte simplu se sigileaza foarte repede.

Daca nu dispunem de forma dupa ce ii pliem in apasam cu o furculita pe margini pana se lipesc.

Intre timp punem intr-o oala 3-4 litri de apa cu sare.

Cand clocoteste apa adaugam coltunasii in apa clocotita.

Ei se vor ridica la suprafata apei si ii mai lasam 3 minute sa fiarba.

Ii scoatem cu un spumar si ii lasam sa se scurga bine intr-o sita.

Ii servim cu smantana.

Eu am pus o lingurita de unt intr-o tigaie sa se topeasca dupa care am rasturnat coltunasii.

AM miscat putin tigaia sa se amestece coltunasii cu untul.

Ii asezam pe farfurie, turnam smantana deasupra si ornam cu frunze de partunjel proaspat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise