Comoara

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Comoara

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 6 oua
  • - 6 linguri de zahar
  • - 6 linguri de faina
  • - 1 praf de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 600 ml lapte
  • - 4 galbenusuri
  • - 4 linguri de faina
  • - 250 g margarina sau unt
  • - 200 g zahar pudra
  • Mai avem de nevoie de:
  • - 1 pachet de piscoturi de sampanie
  • - 250-300 ml cafea
  • - 1 fiola esenta de rom
  • - dulceata de caise sau piersici

Mod de preparare

Batem spuma galbenusurile cu zaharul si adaugam faina amestecata cu praful de copt. Separat batem spuma albusurile cu 1 strop de sare, dupa care adaugam treptat la galbenusuri, amestecand incet cu o spatula sau lingura de lemn. Turnam intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor.

Amestecam cu mixerul galbenusurile cu faina si aprox 200 ml lapte, iar restul punem pe foc . Pentru a obtine o crema cat mai fina, o strecuram si o adaugam la restul de lapte, amestecandu-se in continuu, la foc mic. Dupa ce s-a ingrosat o luam de pe foc si lasam la racit. Intre timp freacam margarina (untul) cu zaharul pudra la care adaugam treptat crema racita.

Pe blatul racit intindem un strat de dulceata. Preaparam cafeaua, o lasam putin sa se raceasca si adaugam 1 fiola de esenta de rom. Peste blatul cu dulceata asezam una langa alta piscoturile insiropate usor in cafea. Urmeaza sa intindem crema cu o spatula si in final radem ciocolata.

In mod normal peste crema se puneau cele 4 albusuri (ramase de la crema) batute pe aburi cu 9 linguri de zahar, dar din pacate eu n-am mai avut timp si am ras ciocolata deasupra...oricum, cu sau fara spuma, este foarte interesanta combinatia intre crema dulce, dulceata acrisoara si aroma de cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise