Ingrediente
cantitati pentru un borcan de 800gr, cirese cat sa umple borcanul 3/4, 3 lg de zahar, apa
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
39 voturi
Mod de preparare
ciresele spalate se pune in borcan se adauga zaharul se completeaza cu apa se capseaza se invelesc in hartie si se pune la fiert la bain marine 30 min din momentul in care apa in vas incepe sa fiarba.Se lasa sa se raceasca in vasul in care au fost fierte.
Mentiune
daca observati ca zaharul nu s-a topit dupa ce le-ati scos de la baine marine ...nu e nici o problema se va topi in timp
Magdalena Valu , 18 iunie 2014
Am inteles,ok...Multumesc.Este cea mai simpla reteta.Eu fac cantitati mari de compoturi.
Sarrbu Ellena , 09 iunie 2014
ok....merci mult! Dumi Amariei
Dumi Amariei , 09 iunie 2014
5 linguri de zahăr la un borcan de 800gr.caută pe ..www.GUSTOS.RO. RETETE DE CONSERVE SI MURATURI. SUCCES...
Sarrbu Ellena , 09 iunie 2014
cat zahar??????????????????
constanta proca (Chef de cuisine) , 18 mai 2010
O bunatate !
constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010
Pregatesc compot de cirese in fiecare an.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 august 2009
Este foarte bun.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009
Tare gustos...
Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2009
Multumesc Aurora...am sa tin minte sfatul tau :)
serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 31 martie 2009
Mentiune la mentiune: Inainte de a pune borcanele in vasul in care se fierb, se rastoarna de cateva ori cu fundul in sus, in felul acesta se dizolva si zaharul si se verifica si etanseitatea capacelor.