Compot de corcoduse fara conservant

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Compot de corcoduse fara conservant

Ingrediente

  • Pentru 6 borcane de 370 ml:
  • 1 kg de corcoduse nu prea coapte
  • 6 linguri zahar
  • apa cat cuprinde

Mod de preparare

Spalati bine fructele si puneti-le in borcane foarte curate pana se umplu bine borcanele. Adaugati cate o lingura de zahar si umpleti cu apa pama sus.

Strangeti bine capacele si agitati borcanele pana se dizolva zaharul.

Intr-o oala mai inalta care sa le cuprinda bine puneti un prosop pe fundul ei, asezati borcanele si umpleti cu apa rece pana la cativa milimetri sub capace. Puneti oala la fiert la foc mic. Lasati sa fiarba 30-40 minute dupa ce incepe sa clocoteasca, la foc mic.

Luati oala de pe foc si puneti-o pe niste paturi sau prosoape, acoperiti-o cu folie de plastic (pungi) si puneti peste ea perne si paturi.

A doua zi se scot din oala. Se verifica fiecare borcan daca nu trage aer intorcandu-l cu gura in jos. Daca picura sau fasaie, se consuma imediat.

Se eticheteaza si se pun in camara. Rezista si 2-3 ani fara probleme, compotul este deosebit de savuros si parfumat, pentru ca nu folosim nici un fel de conservant.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise