autor:

andraconstantinescu

» » Conserve si muraturi

Compot de piersici

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 august 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 august 2018

Ingrediente
3 kg piersici, 1,1 kg zahar, 5,5 l apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala piersicile si se feliaza. Se asaza feliile in sticle (curate si uscate).



Zaharul si apa se pun intr-un vas la foc si se tin pana cand se topeste zaharul, amestecand din cand in cand.



Se pune siropul peste feliile de piersici, lasand spatiu liber de 1-2 cm pana la gura sticlei. Se infileteaza capacele. Se fierb sticlele pe baie de aburi, timp de 40-50 de minute, dupa care se lasa sa se raceasca in apa respectiva sau sub o patura.



*Pe fundul vasului in care fierbeti sticlele, se va aseza un prosop.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Compot de piersici

Compot de piersici

Se spala si se usuca bine borcanele. Compotul se poate prepara din piersicile cu tot cu coaja

10 voturi    1 comentariu
1h
Conserve si muraturi
Compot de piersici

Compot de piersici

Se pune o oala cu apa la foc si cand a dat in clocot se pun piersicile intregi bine spalate in pralabil.Se

8 voturi    4 comentarii
30 min
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 kg piersici
  • 1,1 kg zahar
  • 5,5 l apa

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

14 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

6 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

54 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Dulceata de mure