Reteta postata pe: 21 septembrie 2009
Ingrediente
3-4 kg de prune, zahar
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
Mod de preparare
Pentru un borcan de 800 g este nevoie de 5-6 prune si 2-3 linguri de zahar functie de cat de dulci sunt prunele.
Se spala prunele bine, se indeparteaza coditele si se aseaza in borcanele curate. Se pune zaharul , se completeaza cu apa si se inchid borcanele care se aseaza intr-o oala cu apa rece pe fundul careia se aseaza prosoape sau ziare si se da la fiert. Se tin borcanele la fiert cca 30 min sau pana cand lichidul din interiorul borcanului incepe sa se coloreze.Se pot lasa borcanele in oala pana a doua zi sau se scot si se pun in paturi pana se racesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "COMPOT DE PRUNE" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Se spala fructele,se aseaza in borcane(eu am pus 15-16 buc),se toarna siropul de zahar caldut sau
7 voturi
10 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe
Intr-un borcan de 0,800 ml se pun prunele, se adauga cuisoarele, scortisoara, zaharul si se completeaza
13 voturi
2 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009
O bunatate...
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009
Este foarte bun. Eu procedez la fel, doar ca le sterilizez in cuptor.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009
Ce bine arata.....mmmmm.... si cred ca este un compot tare bun,felicitari.