Conchiglioni Funghi

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Conchiglioni Funghi

Ingrediente

  • pentru o portie
  • Conchiglioni rigati(paste in forma de scoica de dimensiune mare,pentru a le putea umple cu soteul de ciuperci)8 bucati,o conserva mica de ciuperci la 400g,o cutie rosi pasate,2 catei de usturoi,sare ,piper si ce este mai important la prepararea acestei retete este Basilikum proaspat si frunze de Snittlauch (este un fel de ceapa de dimensiuni mici ,de la care nu se consuma decat frunzele si are o aroma intre ceapa si usturoi),100ml ulei de masline, important si acest ulei pentru savoarea preparatului.

Mod de preparare

Se pune intr-o cratita apa cu sare si putin ulei sa fiarba.Cand incepe apa sa clocoteasca ,reducem focul spre mic si punem Conchiglioni la fiert respectand timpul scris pe ambalaj.

Ciupercile le trecem intr-un jet de apa, dupa care le scurgem putin si le tocam marunt.Frunzele de Snittlauch(hai sa ii spunem ceapa )le tocam marunt . Intr-o tigaie punem 50ml ulei ,ciupercile si le sotam putin pentru a evacua restul de apa din ele , dar sa nu uitati sa acoperiti tigaia cu un capac pentru a nu avea ciuperci in toata bucataria.Acestea sar precum floricelele din tigaie si nu vreau sa va suparati pe mine ca nu v-am spus.Punem peste ciupercile sotate si frunzele de ceapa ,potrivim de gust cu sare si piper ,lasam 5 minute sa se imprieteneasca si luam tigaie de pe foc.

sosul:

Punem in alta tigaie restul de ulei de masline, rosile pasate , frunzele de Basilikum (tijele nu, sunt prea aromate si vor da un gust amarui sosului),catei de usturoi zdrobiti cu cutitul si apoi tocati(astfel v-a pastra aroma mai intensa daca ii zdrobim ),sare piper dupa gust , 5 minute la foc si sosul este gata.

Este un preparat usor, poate fi servit si ca antreu,pranz sau cina.

Dupa gustul fiecaruia se poate servi in farfurie cu Parmigiano sau Cascaval ras.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise