Conopida ascunsa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Conopida ascunsa

Ingrediente

  • Mincarea asta,imi placea f.,f. mult,cind eram mica;si acum;o fac din cind in cind.
  • -cca un pahar jumate de orez fiert
  • -1 conopida mica(cca 500 grame)
  • -200-300 ml smintina(eu,aici,pun un inlocuitor,cu smintina e mult mai bun)
  • -sare,piper,dupa gust

Mod de preparare

Conopida,spalata, se desface in buchetele cam cit un ou mic;pe urma,se pune la fiert in apa sarata:intr-o cratita se pun cca 2 l de apa si cca 1,5 lingurita de sare;cind apa clocoteste,se pun buchetelele de conopida;se fierb

cca 8 minute,apoi,imediat se punin apa rece,apoi se scot,bucata cu bucata(sa nu se papaleasca) si se pun intr-o strecuratoare.

O forma(eu o fac,de obicei,in forma de yena cu diam. de 18 cm),care se poate introduce in cuptor,se unge,bine,cu unt.Apoi,punem 1/2 din cantitatea de orez;dupa aceea punem conopida fiarta si putin piper si sare,apoi a 2-a jumatate din cantitatea de orez;punem sare si piper(dupa gust);deasupra punem,incetul cu incetul(ca sa mearga pina jos,la primul strat de orez)

smintina si putin pesmet.Se da la cuptor cca 30 minute.

Trebuie sa fie aurie.

Dupa ce e gata,se scoate din cuptor,se lasa cca 1 ora,apoi se serveste.

Se poate servi ca intrare sau ca fel 2.

Nu e o mincare de post;neaparat,trebuie pusa smintina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise