Conopida,spalata, se desface in buchetele cam cit un ou mic;pe urma,se pune la fiert in apa sarata:intr-o cratita se pun cca 2 l de apa si cca 1,5 lingurita de sare;cind apa clocoteste,se pun buchetelele de conopida;se fierb
cca 8 minute,apoi,imediat se punin apa rece,apoi se scot,bucata cu bucata(sa nu se papaleasca) si se pun intr-o strecuratoare.
O forma(eu o fac,de obicei,in forma de yena cu diam. de 18 cm),care se poate introduce in cuptor,se unge,bine,cu unt.Apoi,punem 1/2 din cantitatea de orez;dupa aceea punem conopida fiarta si putin piper si sare,apoi a 2-a jumatate din cantitatea de orez;punem sare si piper(dupa gust);deasupra punem,incetul cu incetul(ca sa mearga pina jos,la primul strat de orez)
smintina si putin pesmet.Se da la cuptor cca 30 minute.
Trebuie sa fie aurie.
Dupa ce e gata,se scoate din cuptor,se lasa cca 1 ora,apoi se serveste.
Se poate servi ca intrare sau ca fel 2.
Nu e o mincare de post;neaparat,trebuie pusa smintina.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii