Conopida cu carne de miel in sos de iaurt

Pe langa gustul foarte bun pe care il da tuturor mancarurilor cu conopida, aceasta este foarte sanatoasa.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Conopida cu carne de miel in sos de iaurt

Ingrediente

  • 500-700 g carne de miel(sau vita)
  • 1 conopida mijlocie
  • 2 cepe mijlocii + 1mica
  • 1 caciulie usturoi
  • ulei pentru parajit
  • 30 ml ulei de masline
  • 3 foi de dafin
  • cateva boabe cardamom
  • 1 linguri vegeta( sau 2 cuburi de maggi)
  • 1 lingura cummin
  • 1/4 lingura curcuma
  • piper
  • sare
  • Sosul
  • 1 kg iaurt
  • 2 linguri amidon alimentar
  • sau o lingura amidon si un ou
  • sare
  • piper alb
  • 1 pahar zeama de la carne.
  • 1 lingura vegeta

Mod de preparare

Pe langa gustul foarte bun pe care il da tuturor mancarurilor cu conopida, aceasta este foarte sanatoasa si are o multime de beneficii asupra organismului uman.

Trecem la preparare si mai intai ne vom ocupa de carne, pe care o vom pune la fiert, fie in oala sub presiune, fie intr-o oala normala, asta dupa ce am spalat-o bine. Vom adauga apa, ca sa cuprinda bine carnea, foi de dafin, cateva boabe de cardamom, putina sare, piper si o ceapa taiata in sase. O vom lasa la foc pana in momentul in care carnea e fiarta 80%.

Ne vom ocupa acum de conopida, pe care o vom taia buchete si o vom fierbe putin, doar pana isi schimba culoarea, apoi o vom scoate intr- o strecuratoare; dupa ce s-a scursputin o vom praji pana capata o culoare aurie. Eu nu o fierb intodeauna ci o prajesc imediat, dar in felul asta prajitul va lua mai mult timp. Dupa ce s-a prajit, o vom scoate pe prosoape de hartie, pentru a elimina surplusul de ulei.

Ne vom ocupa acum de sos. Punem toate ingredientele pentru sos in blender, le mixam bine apoi vom adauga si un pahar de zeama de la carne, care a fost in prealabil strecurata. Tocam cele 2 cepe si jumatate si caciulia de usturoi si le prajim in uleiul de masline( dar vom lasa deoparte 2 linguri de ulei). Dupa ce au devenit sticloase, vom adauga sosul si vom lasa totul la foc mic, vom adauga treptat, mai intai conopida, apoi carnea, condimentele si desigur vom asezona dupa gustul fiecaruia. Vom lasa sa mai fiarba la foc mic. Daca sosul obtinut este prea consistent, vom adauga din zeama de la carne, iar daca e prea lichid, vom amesteca o lingura de faina cu zeama de carne si turnam peste conopida. Vom testa carnea, daca este fiarta atunci mancarica noastra este gata. Inainte de a inchide focul vom praji usturoiul ramas, care a fost taiat rondele nu prea groase, in ulei de masline si il turnam peste mancarica. Lasam un minut sa mai clocoteasca si inchidem focul. Este o mancare foarte sanatoasa si gustoasa, se serveste cu garnitura de orez si muraturi. Va doresc spor si pofta buna..!

Specific : Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise