Conopida cu maioneza si usturoi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Conopida cu maioneza si usturoi

Ingrediente

  • - 1 conopida de 1 kg
  • - 4 galbenusuri
  • - 2-3 linguri de mustar
  • - 1/2 litru ulei
  • - 3-4 catei de usturoi
  • - sare, piper
  • - o mana de patrunjel tocat

Mod de preparare

Inainte de toate pregatim conopida: ii rupem frunzele, taiem buchetelele de conopida si le spalam bine. Intre timp punem pe foc o oala cu apa care trebuie sa fiarba in momentul in care adaugam conopida.

Dupa ce am adaugat buchetelele de conopida in apa care fierbe punem capacul, dam focul mic si lasam sa fiarba 18-20 de minute.

Am optat pentru maioneza facuta in casa pentru ca cea din comert mi se pare dubioasa... In orice caz nicio maioneza din magazine nu are gustul celei preparate de tine, cu mana ta. Puteti cumpara sau o puteti face voi.

Daca vreti sa faceti maioneza nu va chinuiti cu lingura. Merge la fel de bine (chiar mai bine) cu mixerul. O singura paleta, nu vrem sa ni se taie maioneza.

Asadar maioneza am facut-o asa: am separat 4 oua, galbenus de albus, am pus galbenusurile intr-un castron inalt de plastic, am adaugat cam 2 linguri de ulei initial si am mixat pana s-a incorporat uleiul. Apoi am adaugat cate o lingura de mustar cam o data la 5 minute, completand cu ulei din cand in cand. Per total am folosit aproape jumatate de litru de ulei la 4 galbenusuri, am mixat maioneza cam 30 de minute pana s-a ingrosat atat cat voiam eu (pe viitor o sa fac un post despre cum se face maioneza).

Dupa ce a fiert 20 de minute scoatem conopida si o rasturnam intr-o sita unde va avea timp sa se scurga si sa se mai raceasca, suficient cat sa o putem toca. Unii lasa buchetelele intregi dar cum noi o mancam pe paine este necesar sa fie conopida maruntita.

Dupa ce s-a racit o maruntim cu un satar sau cutit pe tocator, punem totul in castronul cu maioneza, adaugam sare dupa gust, piper (cam jumatate de lingurita), 3-4 catei de usturoi pisati/tocati, patrunjelul si amestecam bine.

Daca aveti musafiri puteti pune salata pe un platou si o ornati cu maioneza si patrunjel sau, daca nu, o depozitati in ce vreti voi si bagati la rece.

Ideal este sa fie lasata la rece aproximativ o ora inainte de a fi servita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise