Se separa frunzele si se pun la fiert, separat conopida rupta buchetele si separat frunzele taiate marunt. Dupa 15-20 de minute se iau de pe foc si se strecoara.
Se pun pe rand in blender, si se adauga mirodeniile: turmenic si putina sare la conopida, busuioc, nucsoara si putina sare la frunze. Vor rezulta doua paste aratoase: una verde si una galbena.
Pentru mai multa culoare eu am pregatit si un sos de rosii (ceapa, busuioc si rosii in bulion) si un sos de patrunjel si ghimbir.
Se curata pestele si se aseaza intr-o tavita. Se presara mirodeniile: oregano, rozmarin si putina nucsoara, si apoi se picura 2-3 linguri de ulei de masline. Ca si la salate, uleiul se pune ultimul pentru ca el formeaza o pelicula pe suprafata pestelui creand o bariera intre acesta si celelalte mirodenii. Tavita se lasa o ora la rece.
Se incalzeste cuptorul si se taie o bucata de foaie de copt, putin mai mare decat tava, care se uda sub jet de apa. Se stoarce bine si apoi se intinde in tava unsa cu putin ulei in prealabil. Se unge si hartia intinsa.
Se aseaza bucatile de peste in tava si se baga la cuptor pentru 35-45 minute. Cand pestele este rumenit se scoate din cuptor si se pun cateva feliute de lamaie pentru a-l orna inainte de servire.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii