Se separa frunzele si se pun la fiert, separat conopida rupta buchetele si separat frunzele taiate marunt. Dupa 15-20 de minute se iau de pe foc si se strecoara.
Se pun pe rand in blender, si se adauga mirodeniile: turmenic si putina sare la conopida, busuioc, nucsoara si putina sare la frunze. Vor rezulta doua paste aratoase: una verde si una galbena.
Pentru mai multa culoare eu am pregatit si un sos de rosii (ceapa, busuioc si rosii in bulion) si un sos de patrunjel si ghimbir.
Se curata pestele si se aseaza intr-o tavita. Se presara mirodeniile: oregano, rozmarin si putina nucsoara, si apoi se picura 2-3 linguri de ulei de masline. Ca si la salate, uleiul se pune ultimul pentru ca el formeaza o pelicula pe suprafata pestelui creand o bariera intre acesta si celelalte mirodenii. Tavita se lasa o ora la rece.
Se incalzeste cuptorul si se taie o bucata de foaie de copt, putin mai mare decat tava, care se uda sub jet de apa. Se stoarce bine si apoi se intinde in tava unsa cu putin ulei in prealabil. Se unge si hartia intinsa.
Se aseaza bucatile de peste in tava si se baga la cuptor pentru 35-45 minute. Cand pestele este rumenit se scoate din cuptor si se pun cateva feliute de lamaie pentru a-l orna inainte de servire.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii