Conopida pane (arabeasca)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Conopida pane (arabeasca)

Ingrediente

  • -750 g conopida
  • -4-5 oua
  • -5-6 catei de usturoi batut
  • -o ceapa potrivita(cca150 g) taiata marunt si batuta
  • -1/2 legatura de patrunjel
  • -1 lingurita de menta uscata(sau dupa gust)
  • -cam 150 g faina
  • -condimente(piper,ienibahar,cardamom,chimen turcesc),dupa gust
  • -sare (dupa gust)
  • -ulei pt. prajit

Mod de preparare

Conopida se taie in buchetele cam de marimea unui ou mare sau ceva mai mare (rezulta cam 16 bucati)

Buchetelele de conopida se spala bine, apoi se fierb asa:

intr-o cratita se pune apa si sare;se pune pe foc, cind clocoteste, se pune conopida. Cind fierbe din nou, se lasa totul pe foc cca 15 minute, semiacoperit.

Dupa ce conopida e fiarta, se pune imediat in apa rece, apoi se lasa conopida sa se raceasca.

In timpul asta, facem aluatul (scrobul), in care se introduc buchetelele de conopida, pt a le praji.

Intr-un castron se sparg ouale, se mesteca putin pentru a omogeniza albusul cu galbenusul, se pune faina, se amesteca totul bine, sa nu fie cocoloase, se pune apoi usturoiul, ceapa, patrunjelul, menta, condimentele, sarea, se amesteca bine.

Buchetelele de conopida se introduc in compozitia asta (trebuie sa fie bine acoperite), apoi se prajesc si se pun pe un servet absorbant.

Se servesc calde, cu salate sau muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise