Se curăţă şi se spală bine ciupercile. Se taie bucaţele şi se opăresc în apă clocotită sărată 10 minute.Se scurg.
Se căleşte ceapa. Se pun ciupercile, vinul, bulionul, sare, piper, foi de dafin.
Se fierbe până scade zeama şi iese uleiul la suprafaţă.(in cuptor, cratiţa acoperitA cu folie de aluminiu) Nu trebuie amestecat.
Se pune în borcane si se fierbe în dunst(aburi) 30 de minute, a doua zi la fel.
Pentru a nu murdari borcanele, tăiaţi un pahar de plastic si turnati prin el.
O puteţi mânca aşa cum este, o puteti folosi la pizza, ca garnitură la carne, cu paste etc.
Este prima mea conservă. Reţeta o am de la sotia unui director de banca de acum 35 de ani. Este fină, nu iese prea multă, ca nu e proletară. Pe vremuri am facut-o cu ciuciuleţi.Am făcut-o acum cu gălbiori, că anul acesta e plin de ciuperci.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii