Cornete cu crema de vanilie

Foietajul se lasa la dezghetat lent, in frigider.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cornete cu crema de vanilie

Ingrediente

  • Aluat foietaj Morărița cca. 800 g,
  • Forme de cornete 10 bucați,
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingură,
  • Gălbenuș de ou 1 bucată.
  • Pentru cremă:
  • Lapte 500 ml,
  • Budincă de vanilie Dr. Oetker 1 plic,
  • Zahăr brun 4 linguri,
  • Esență de vanilie de Madagascar Dr. Oetker 1 lingură,
  • Unt grăsime 85% 150 g.
  • Pentru ornat:
  • Zahăr pudră vanilinat Dr. Oetker 2-3 linguri.

Mod de preparare

Foietajul se lasă la dezghețat lent, în frigider. Apoi se întinde pe masa de lucru, se taie fâșii de cca. 1 cm lățime, pe toată lungimea aluatului.

Formele de conuri se ung cu puțin ulei, cu ajutorul unei pensule, sau mai simplu, cu un prosop de hârtie sau șervețel îmbibat cu ulei ;) după cum are fiecare prin bucătărie ;)

Cu încredere se începe rularea fâșiilor de auat pe fiecare formă de cornet, în parte. Dacă nu aveți cornete de metal, se pot improviza din folie de aluminiu. O să fie un picuț mai greu la primul, al doilea cornet, dar apoi o să prindeți șpilul :D și o să fiți tare încânate de rezultatul final.

După ce ați terminat cu toate corrnetele, așezate cumință în tava de copt, pe o hârtie de pergament, sau o folie de silicon, ce se poate folosi în cuptor, le ungeți cu gălbenuș de ou, pentru a obține un plus de valoare prin culoare! ;)

Se dau la copt în cuptorul preîncins, cca. 10 minute la 200 grade, pe raftul din mijloc, apoi încă 10 minute la 160 grade.

Cât se răcesc cornetele se prepare crema.

Într-o cratiță cu fund gros au în cazul meu de fiert lapte (e ideală pentru creme fierte și budinci!) se pune la fiert cca. 400 ml lapte.

Praful de budincă se amestecă cu zahărul și restul de 100 ml lapte, până ce se omogenizează.

Când laptele a început să fiarbă se adaugă amestecul de mai sus și esența de vanilie, se amestecă energic, continuu, până ce se obține o cream de consistența unei smântâni mai groase.

Untul la temperatura camerei se adaugă în budinca de vanilie, se amestecă ușor, până ce se înglobează și se lasă la rece cca. 30 minute.

Cornetele se umplu cu crema de vanilie rece, cu ajutorul unui poș sau mai simplu, cu ajutorul unei pungi alimentare :D avantajul este că numai trebuie să curățați punga :D ;) dezavantajul este, că vom contribui la poluare 

Cornetele umplute cu creama de vanilie se așează aristic pe un platou sau o farfurie mărinimoasă, se pudrează cu zahăr praf vanilinat și se savurează cu mare drag.

Spor și poftă bună! ;)

Promit că voi reface și rețeta clasică cu aluat de foietaj și crema de ouă preparate, de la A la Z ;) Un An Nou cât mai fain, oameni dragi! ;)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise