autor:

mirela0911

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive cu brinza

Cornete umplute cu crema de branza

Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2016

Ingrediente
Pt aluat:, 400 g faina, 1 lgt sare, 20 g drojdie proaspata, 1 lgt zahar, 100 ml lapte, 3 lg ulei, 1 ou + 1 albus, lapte cat cuprinde, 1 galbenus, 2-3 lg lapte, Pt. crema:, 2 cutii branza Fagaras, 2-3 felii sunca, 1 gogosar rosu, 50 g masline negre fara samburi, sare, piper, 1/2 lgt chimen pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Poate fi un mic dejun delicios si satios!
Aluat: Intr-un vas se pune faina si se amesteca cu sarea. Intr-o craticioara se pun cei 100 ml lapte sa se incalzeasca usor, se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca apoi se lasa sa se activeze drojdia.

Oul si albusul se bat bine si se toarna peste faina, la fel si uleiul. Cand a dospit drojdia se toarna peste restul ingredientelor si se amesteca totul. Se adauga putin cate putin lapte atat cat este nevoie pentru a se putea framanta un aluat moale si nelipicios. Se lasa sa creasca in volum cca jumatate de ora.

Se ia aluatul si se imparte in trei parti. Se ia fiecare parte si se intinde in foaie dreptunghiulara cu o grosime de cca 2-3 mm, apoi se taie in 6 fasii pe lungime, late de grosimea degetului mare. Se iau formele de cornete, se ung cu ulei si se infasoara fiecare fasie de aluat dinspre varf spre baza. Se aseaza pe tava de copt in picioare, se ung cu galbenusul batut si amestecat cu cele 2-3 lg lapte. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30 minute sau pana se rumenesc frumos. Se scot si se lasa putin sa se raceasca apoi se desprind de pe forma. La fel se procedeaza cu restul aluatului.
Crema: Se amesteca branza Fagaras cu sunca taiate bucatele, gogosarul taiat cubulete iar maslinele feliate. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, iar la final se adauga pudra de chimen.
Dupa ce s-au racit cornetele, se umplu cu crema de branza si se servesc!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornete umplute cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 400 g faina
  • 1 lgt sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 100 ml lapte
  • 3 lg ulei
  • 1 ou + 1 albus
  • lapte cat cuprinde
  • 1 galbenus
  • 2-3 lg lapte
  • Pt. crema:
  • 2 cutii branza Fagaras
  • 2-3 felii sunca
  • 1 gogosar rosu
  • 50 g masline negre fara samburi
  • sare
  • piper
  • 1/2 lgt chimen pudra

Raporteaza reteta

Retete
de mirela0911
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon! Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Salata cu paste, ciuperci si rosii

Salata cu paste, ciuperci si rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se

5 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu carne
Prajitura din albusuri cu zmeura

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si

2 voturi    1 comentariu
1h
Inghetate
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Casuta aperitiv