Cornulete

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cornulete

Ingrediente

  • jumatate kg de faina,
  • drojdie,
  • o cana de untura,
  • o cana de lapte,
  • coaja de la o lamaie si zeama de la jumatate,
  • zahar,
  • zahar vanilinat,
  • sare,
  • zahar pudra,
  • dulceata de visine, prune sau nuca.

Mod de preparare

Se cerne faina,se adauga untura topita,laptele ,coaja si zeama de lamaie,zahar dupa gust,un praf de sare,un pic de drojdie muiata in apa calduta,un plic de zahar vanilinat.Se amesteca totul,se framanta bine(aluatul sa nu fie nici prea tare nici prea moale)dupa care se lasa jumatate de ora,o ora in frgider,dupa care se scoate si se incep a face cornuletele,dupa care se da la cuptorul preincalzit pt.5-10 min.nu stiu sa va spun cum le-am facut ca nu prea au iesit la aspect dar gustul a iesit delicios.Eu le-am umplut cu dulceata de cirese dar se pot umple si cu nuca cu zahar sau cu orice dulceata doriti,inca ceva nu puneti multa dulceata pt ca va curge in tava.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise