Dati la mixer untura rece, galbenusurile, sarea si esenta de vanilie. Cand acestea s-au omogenizat complet, adaugati smantana si mai mixati 2-3 minute. Adaugati cateva linguri de faina si mixati la putere mica, apoi se adauga treptat toata faina si se mixeaza rapid. Se framanta rapid fara sa se insiste prea mult, altfel cornuletele nu mai ies asa fragede. Se pune faina cat cuprinde, in plus sau in minus fata de cantitatea propusa, cat sa se desprinda coca de pe maini.
Puneti aluatul intr-o folie de plastic si dati la frigider pentru o ora.
Incingeti cuptorul la 190 grade. Intindeti aluatul in mai multe parti mici. Presarati faina pe planseta de lucru, apoi rulati cu sucitorul cate o bucata din aluat, pana devine rotund, apoi taiati in 8 parti egale. O metoda foarte eficienta gasiti aici.
Puneti gem pe fiecare triunghi, nu foarte mult pentru ca se va scurge in tava. Rulati bine, dati forma de cornulet, lipiti bine sa nu se desfaca in tava.
Puneti in tava tapetata cu hartie de copt, cu spatiu intre ele pentru ca vor mai creste, lasati 10-15 minute in functie de cuptor si marime. Eu le-am facut un pic mai mari, ideea este sa le scoateti cand sunt aurii.
Lasati 2 minute in tava sa se raceasca putin, apoi cat sunt fierbinti dati prin zahar pudra in abundenta, lasati sa se raceasca apoi serviti. Le puteti pastra intr-un recipient inchis
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Eileen cuisne.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii